Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Pamukkale TV’de, canlı yayına katıldı. Pamukkale TV Genel Yayın Yönetmeni Bahadır Kelci’nin sorularını yanıtladı. Denizli sanayisinde katma değeri yüksek ürünlere geçişi sağlamak için başlattıkları Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin şehre ve iş dünyasına ciddi katkılar sağlayacağını söyleyen Başkan Erdoğan, teknolojik üretim üssü olarak adlandırdıkları merkezlerinde şu an susuz pamuk lifi boyama yapabildiklerini belirterek, “Artık, su çok kıymetli. Bu tesisimizde pamuk liflerinin susuz ortamda boyanabilmesinin çalışmasını yaptık. Suya gerek kalmadan boyama yapabiliyoruz.” dedi.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Pamukkale TV’de, ekonomi, sektörler ve ticari hayattaki son gelişmeleri değerlendirdi; Denizli Ticaret Odası’nın faaliyetlerini anlattı. Canlı yayında Denizli’nin ticaret hacmine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, pandeminin etkilerini azaltmak için neler yaptıklarını aktardı. Sık sık esnafla bir araya geldiğini ve sorunlarını en hızlı şekilde çözmeye, beklentilerini de en kısa zamanda karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Erdoğan, “Esnaf ve sanatkarımızın sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. İşletmelerimizin kendi yerlerinde servis açabilmeleri, mart ayında mümkün olursa, işleri biraz düzelecektir. Kontrol mekanizması kurularak tedbirli çalışılınca, problem olmayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇELİ PROJESİNİ YAPIYORUZ”
Başkan Erdoğan, Denizli’de katma değeri yüksek ürünlere geçişi sağlamak için Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ni hazırladıklarını da dile getirdi. Erdoğan, “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projemizin toplam değeri 50 milyon TL civarında. Denizli tarihinde bugüne kadar alınmış en yüksek bütçeli proje. İçeriği açısından bakıldığında da büyük; 12 farklı sektöre hizmet verebilecek. Denizli Organize Sanayi Bölgemizde 1000 metrekarelik kapalı alanda Denizli Teknik Tekstil Merkezi tesisimizi kuruyoruz. Makine ve teçhizatlarımızın dörtte üçü geldi; bunların denemelerini ve numune üretim çalışmalarını gerçekleştirdik. Eylül ayı itibariyle de tüm makinelerimiz gelmiş olacak. Burada uçak, helikopter, tren, araba, drone, yat, kayık, kano ve kayak takımı parçaları, gitar gibi çalgı aletlerinin aksamları üretilebilecek. İtfaiyeciler için ısıya dayanıklı özel kumaşlar tasarlanabilecek. Medikal, tekstil ve ambalaj sektörlerinde kullanılabilecek ürünler elde edilebilecek. Çevreye duyarlı sentetik ürünler geliştirilebilecek. Artık, su çok kıymetli. Bu tesisimizde pamuk liflerinin susuz ortamda boyanabilmesinin çalışmasını yaptık. Suya gerek kalmadan boyama yapabiliyoruz. Ameliyathanelerde kullanılan önlükler ile ameliyat masalarında kullanılan tekstil ürünleri gibi birçok alanda üretim yapabilecek duruma geleceğiz. İnşaatlar için beton ile birleştirilebilen, ağırlığı az, mukavemeti yüksek, mimari kaliteyi artıran tekstil ürünleri de dizayn edilebilecek. Denizli’mizde bu sayede teknik tekstil ile ilgili yeni yatırımların olacağını görüyoruz. Bu üretim üssümüz inşallah Denizli’ye ciddi anlamda katkı sağlayacak. Katkının, hem ihracat ve üretim hem de istihdam ve çeşitlilik açısından olacağını düşünüyorum.” dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZ, FUARLAR ALANINDA DA GELİŞMELİ”
Uzun bir süredir pandemi tedbirleri ile yasakları nedeniyle şehir dışı ve yurt dışına yönelik fuar organizasyonlarını ertelemek durumunda kaldıklarını ancak mart ayında Denizli’de Tekstil Makinaları ve Aksesuarları Fuarı’nı gerçekleştirecekleri dile getiren Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak sadece 2019 yılında 637 firmamızı fuarlara göndermiştik. Bu fuarlar sayesinde inşaat ve mobilya sektörleriyle ilgili ihracatımız başladı. Fuar organizasyonlarımızı pandeminin bitmesinin ardından sürdüreceğiz. Mart ayında, Denizli’de Tekstil Makinaları ve Aksesuarları Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin en büyük üretici firmalarını, Denizli’mize getiriyoruz. 100’e yakın stant olacak. Bu da Denizli açısından önemli. Bu fuardan beklentilerimiz de yüksek. Denizli’yi artık fuarlar alanında da geliştirmeliyiz. Tarım Fuarı ve Makine Tekstil Makinaları Fuarı dışında yeni fuarlar gerçekleştirmeliyiz. Çünkü, ticaret için Denizli’mize Türkiye’nin dört bir tarafından gelenler var. Buradaki ürünleri tanıtmak için de bu tür fuarlar önemli; biz de oda olarak ekonomimize katkı sağlamak için fuarlara destek veriyoruz.” diye konuştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: “TURİZM POTANSİYELİMİZİ EKONOMİYE KAZANDIRABİLECEĞİMİZ YATIRIMLAR YAPMALIYIZ”
Son olarak turizmdeki gelişmelere de değinen Başkan Erdoğan, “Turizm potansiyelimizi ekonomiye kazandırabileceğimiz yatırımlar yapmalıyız. Özellikle sağlık turizmiyle ilgili insanların gelip konaklayabileceği, eğlenebileceği ve uzun süre konaklayabileceği imkanları oluşturmanız gerekiyor. Bu imkân olursa, turistler bir gün değil üç gün ilimizde kalacaktır. Bu kapsamda çalışmalı, hazırlanmalıyız. Özellikle buralara belli markaların yatırım yapması, turizm potansiyelimize önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.