DENİZLİ E-TİCARET VE E-İHRACAT KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Denizli Ticaret Odası’nın önderliğinde Yapay zekâ destekli yenilikçi bir konseptle hayata geçirilen Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Denizli ve çevre illerdeki e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin önemli paydaşlarını bir araya getiren etkinlikte yapay zekâ aracılığıyla çözüm arayan ve çözüm sunun tarafların bire bir biraraya getirilmesi ile çok değerli iş birlikleri doğdu.
SEKTÖRE DAİR ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI
Denizli Anemon Otel’deki interaktif etkinlikte, iş dünyasının ve sektörün birbirinden değerli isimleri konuşmacıydı. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay, konuşmasının başında oda olarak bu derece büyük ilgi gören önemli bir etkinliğe liderlik etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. E-Ticaret ile E-İhracatın önemine de değindi. Kartay, bu alanda iş yapmak konusunda harekete geçmek isteyenler için asla geç kalınmadığının da altını çizdi. Kartay, “Kardeşimle ben sanayici bir ailenin ferdi olmamıza rağmen ticarete atıldık hem de e-ticarete. Fikrimizi açıkladığımızda çevremizdeki herkes (Ne gerek var? Bildiğiniz, bildiğimiz işi yapın) dedi. Ancak biz risk aldık; çalıştık ve başardık. Benzer bir başarılı iş hikayesini de sizler yazabilirsiniz; yeter ki isteyin” dedi.
Konuşmacılar arasında yer alan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise E-Ticaret ve E-İhracatın özellikle son 10 yılda günlük hayatın içerisinde önemli bir pay aldığını vurguladı.
Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Denizli’nin en temel problemi fasonculuk olduğunu dile getirip “E-Ticaret ve E-İhracat bizim kabuğumuzu kırma, ekonominin temel kuramlarını değiştirme anlamında bir ufuktur” dedi.
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya ise konuşmasında markalaşma ile farklılaşma konusuna dikkat çekti.
Denizli’nin sanayisi ve girişimciliği ile çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen, “E-ticaret ve e-ihracatı mutlaka işimize dahil etmeliyiz” dedi.
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şule Yılmaz, ticarette dijitalleşmenin kaçınılmaz bir dönüşüm ve gelişim olduğunu ifade etti.
Ekonomist Sami Altınkaya ise “Farklılıkları ve dünyadaki eksiklikleri görenler ve bu eksikliklerin nasıl çözüleceğine dair fikir sahibi olanlarla bunu ticarete dökebilenler, para kazanıyorlar. Biz de (Nasıl daha çok para kazanabiliriz?) sorusuna değil, (Nasıl sürekli para kazanabiliriz?) sorusuna odaklanmalıyız. E-Ticaret ve E-İhracat da bu anlamda çok önemli hem zaman hem de para kazandırıyor” diye konuştu.
Organizatör firma Oniki’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Ziya Kızıltan, kendilerine gösterilen ilgi ve destekten dolayı katılımcılarla Denizli Ticaret Odası’na teşekkür etti. İl il gezdikleri e-ticaret ve e-ihracat dikeyindeki hibrit konferanslarının sekizinci ayağını yaptıklarını ve gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini anlattı.
8.500’ÜN ÜZERİNDE İŞ BİRLİĞİ ODAKLI GÖRÜŞME OLDU
Etkinliğe, 400’ü fiziksel olmak üzere 800’ün üzerinde katılımcı geldi. Gerek fiziksel gerek çevrimiçi yapılan B2B eşleşme seanslarıyla, dünyanın dört bir yanından katılımcılara ulaşıldı ve 8.500’ün üzerinde iş birliği odaklı görüşme oldu.
Katılımcılar, bundan önceki konferanslarda böyle bir deneyimi yaşamadıklarını ve sektörün bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu dile getirdiler. Denizli Ticaret Odası ile paydaşlarına teşekkür ettiler.