Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, yılın son toplantısında 2024’e dair çalışma planı ile bütçeyi, oybirliği ile kabul etti. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine, “Odamızın gelecek yıla ait iş programı ile bütçemizi kabul edip onaylamanızdan dolayı, yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim” dedi. Ayrıca yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komite üyeleri, kadın ve genç girişimciler ile 2024 yılında yeniliklere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.
2023’ün son toplantısında DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın yönetiminde toplanan DTO Meclisi, gelecek yıla dair iş programı ile bütçeyi görüşüp onayladı. Son bir aylık çalışmalarını anlatmak üzere kürsüye gelen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, sözlerine bütçeyi onaylamalarından dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın 2024 yılında da farklı çalışmalara imza atacağını belirtti. Erdoğan, “2024 yılına da hep beraber daha iyiye ve güzele ulaşmak azmi ve heyecanıyla başlayacağız. Denizli Ticaret Odamızın büyük ailesi olarak birlikte yürüyeceğimiz bu yolda, yeni yol haritamızın çizilmesine katkı koymanızdan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İBRAZINDA ÖDENEN ÇEK SAYISI YÜZDE 120 ARTTI
Başkan Erdoğan, dünya ve ülke genelindeki sosyoekonomik gelişmeleri de değerlendirdi; sonrasında ise Denizli ekonomisine dair son verileri paylaştı. Piyasaların en önemli göstergelerinden biri olarak nitelediği çeklerle ilgili olarak da Erdoğan, “Denizli’de ibrazında ödenen çek sayısı, ekimde bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 120; önceki yılın aynı ayına göre de yaklaşık yüzde 40 arttı. İbrazında ödenen çek tutarı ise bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 94; bir önceki yılın aynı ayına göre de yaklaşık yüzde 92 arttı” açıklamasında bulundu.
YATIRIM TUTARI YÜZDE 179 ARTTI
Başkan Erdoğan, konuşmasında Denizli’de yabancı sermayeli yatırımcılar ile sektörel yatırım teşvik belgesi tutarlarındaki artışa da dikkat çekti. Erdoğan, “Yabancı sermayeli firmalarımız 390’a yükseldi. Yabancı yatırımcılar arasında Almanya 79 firmayla ilk sırada; İran ortaklı olanlar 68 firmayla ikinci. Onları da sırasıyla Suriye, Fransa ve İtalya ortaklı firmalarımız izliyorlar. Sektörel yatırım teşvik belgesi verilerine baktığımızda ise yılın ilk 9 ayında belge sayısında yaklaşık yüzde 14; toplam yatırım tutarında da yaklaşık yüzde 179’luk bir artışa imza attık. 9 ayda 20 milyar 315 milyon liralık yatırım teşvik aldık. 2.279 istihdam sağladık” dedi.
ÜYE SAYIMIZ, 21 BİN 400’E DAYANDI
Başkan Erdoğan, Kasım sonu itibarıyla Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 21.396 firma olduğunu belirterek, 2019’un Ocak-Kasım döneminde en çok firma kaydı yapılan ilk 5 faaliyet dalı hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Erdoğan, “Denizli Ticaret Odamıza bu yıl 11 ayda 1.565 yeni üye kaydettik. Geçen yılın aynı ayına göre faal üye sayımız yaklaşık yüzde 7,5; kaydettiğimiz üye sayısı ise yüzde 12 arttı. Geçen ay 175 üye daha kaydettik. 86 firmamız ise kaydını sildirdi. 15 firmamız da tasfiye halinde. Üye profilimizde, 11 bin 400’e yaklaşan işletmeyle en çok limitet şirketler var. Sayıları 6.750’ye yaklaşan hakiki şahıs firmalarımız ikinci sıradalar. Sayıları 2 bin 800’ü aşan anonim şirketlerimiz ise üçüncü sıradalar. Anonim şirketlerimiz ile limitet şirketlerimiz, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10 arttı. Toplam üye sayımızdaki artış ise geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 5. Kasım ayının sonu itibarıyla 21 bin 396 üyeye ulaştık” diye konuştu.