12Kas09:1516:30İhracatta Teşvik Uygulaması ile İhracatta Devlet Destekleri ve Eximbank Programları

Etkinlik Bilgileri

Kayıt için: https://forms.gle/NzZEUT7AhMMHfTKr8

TANITICI İÇERİK

Ülkemiz dünyada ihracat faaliyetlerini en fazla teşvik eden ve bu konuda destek sağlayan ülkelerden biridir. Ancak, özellikle İhracat Teşvik Uygulaması halihazırda mevzuatta geçen adı ile DAHİLDE İŞLEME REJİMİ yeterli tanıtım ve bilgilendirme yapılmadığı için pek çok işletmemiz tarafından kullanılmamaktadır. Denizli’nin ihracatını gerçekleştirdiği özellikle tekstil ürünleri konusunda çok fazla kullanım imkânı olan bu uygulama ile Ticaret Bakanlığı tarafından verilen İHRACATTA DEVLET DESTEKLERİ ve TÜRK EXIMBANK tarafından sağlanan programlar özellikle ihracatçılarımızın yurtdışı rekabet edebilirlik güçlerini arttırıcı niteliktedir. Bu eğitim kapsamında, adı geçen bu üç konu detaylı olarak katılımcılar ile paylaşılacak ve merak edilen konulara açıklık getirilecektir.

KİMLER KATILMALI?

İşletmelerin dış ticaret bölümü çalışanları ve özellikle bu bölümlerde yeni istihdam edilen personel

EĞİTMEN KİMDİR?

1985 yılında dış ticaret sektöründe çevirmen olarak çalışmaya başladı, Hacettepe Üni. İngiliz Dil Bilimi bölümünden 1987’de mezun oldu. 1996 yılında dış ticaret eğitimleri vermeye başladı. İlk kitabı YENİ İŞİMİZ DIŞ TİCARET 1999 yılında yayınladı. Kitap 2019 Mayıs ayında 12. Baskısını yaptı. 2004’te Danışmanlık çalışmalarına başladı ve 2006 yılında danışmanlığını verdiği bir firma KOSGEB tarafından o dönemde ihracatını en çok arttıran KOBİlere verilen , “hızlı balık” ödülünü aldı. 2019 Haziran ayına kadar 58 il ve 16 ülkede 3155 gün eğitim ve 526 gün danışmanlık çalışması gerçekleştirdi. Avrupa Birliği’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği “uluslararasılaşma” projelerinde yerel uzman olarak görev almaktadır. Dış ticaret ile ilgili 10 kitabı vardır. Anadolu Dış Ticaretçiler Derneği kurucularındandır ve Amatör Denizci Belgesi sahibidir.

YÖNTEM

Eğitimde öncelikle ilgili mevzuat ve uygulamalar hakkında teorik olarak gerekli bilgiler aktarılacak daha sonra Denizli’nin ihracat ürünleri göz önüne alınarak söz konusu mevzuat ve uygulamaların bu ürünlerin ihracatında nasıl olumlu etki yaratabileceği tartışılacaktır.

Daha fazla göster

Zaman