İş Yerinde İletişim ve Stres Yönetimi

Etkinlik Bilgileri

Kayıt için: http://www.dto.org.tr/egitim

Stres Yönetimi

Eğitim kapsamında Duyguların Stres ve Stresin Duygular üzerindeki etkileri çalışılacak ve katılımcılara farkındalık kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Eğitim günlük ve iş hayatımızda karşımıza çıkan ve sağlığımızla birlikte çevremizdeki insanlarla ilişkilerimizi etkileyen stres kaynaklarını daha iyi tanımayı ve yönetme becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

İletişim

İletişim tüm canlılar için önemli ve hayatın devamı için gerekli olan bir durumdur. Ancak daha da önemlisi bu çabayı etkin hale getirmektir. İletişimin etkin hale getirilmesi için ise bazı becerilere sahip olunması gerekmektedir. Bu beceriler öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Seminer gerekli olan becerilerin neler olduğu ve nasıl geliştirilebileceği üzerine odaklanmıştır.

İÇERİK

İşyerindeki koşulların değişimi

Duygularımızın Yönetimi

İletişimin amacı

Bilişsel şemalarımızı anlamak ve yönetmek

Tutumlarımız ve önyargılarımızın farkına varmak

Algılama becerileri

Dinlemenin gücü

İletişimin İş Hayatındaki Önemi

İlk İzlenimin Gücü Ve Oluşturulması

KİMLER KATILMALI

Günlük hayatında Stresi doğru bir şekilde yönetmek ve ayni zamanda insanlar üzerinde güçlü bir etki bırakmak isteyen herkes eğitime katılabilir.

Özellikle stresli işlerde çalışan ve sürekli olarak insanlarla iletişim içinde olan kişiler için bu eğitim önemlidir.

EĞİTMEN

Besim Ogelman Hacettepe Psikoloji Bölümü mezunudur.

Uzun yıllardır STK’lara, kamu ve özel kurumlara yönelik olarak alanıyla ilgili eğitimler ve danışmanlıklar vermektedir.

Türkiye’de Debriefing – Eğitimi ile Eğitim Etkinliği Değerlendirme Uzmanı- alanında çalışan tek uzmandır.

Ulusal ve Uluslararası birçok projede görev aldı.

Kurumsal ve Kişisel Gelişim alanında eğitimler konusunda çalışmaktadır. Bugüne kadar 20.000’in üzerinde kişiye farklı konularda eğitimler verdi. Yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere; Kalkınma Ajansları, KOSGEB, ABİGEM, İŞKUR, Belediyeler, Kamu ve Özel Kuruluşlara yönelik olarak Stres Yönetimi, Takımdaşlık Kurumdaşlık, Ekip Çalışması ve Kültürü, İletişim, Motivasyon, Problem Çözme ve Karar verme, İnsan Kaynakları, Anne Baba Okulu, Kriz Yönetimi ve Zaman Yönetimi konular başta olmak üzere eğitimler vermektedir.

YÖNTEM

Eğitim interaktif olarak yapılacaktır. Günlük hayattan örnekler ve pratiklerle zenginleştirilecektir.

Daha fazla göster

Zaman