Denizli Ticaret Odası, inşaat meslek komitesinden 30 kişilik bir heyetle, bu yıl 42.’si düzenlenen İstanbul’daki YAPI Fuarı’na katıldı. DTO üyeleri, 101 ülkeden gelen potansiyel müşterilerle bir araya gelerek ihracat fırsatını yakalamaya çalıştı. Bu yıl, Türkiye’nin inşaat malzemeleri ihracatında %7-8 arasında bir artış yaşanması ve ihracat tutarının 23 milyar Dolar’a yaklaşması öngörülüyor.

DENİZLİ TİCARET ODASI, 30 ÜYESİNİ DAHA FUARA GÖTÜRDÜ

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektörün gelişimine yön veriyor. Fuar, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bir bölgedeki en büyük organizasyon; dünyada ise sektöründe ilk 5’te yer alıyor.

101 ÜLKEDEN 7.000’DEN FAZLA ULUSLARARASI ZİYARETÇİ İSTANBUL’A GELDİ

30’un üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacının yer aldığı yapı fuarında, bu yıl 600’ün üzerinde katılımcı vardı; 90.000’in üzerinde de ziyaretçi geldi.

Fuar, 101 ülkeden gelen 7.000’den fazla uluslararası ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen VIP Yurt Dışı Heyeti programları kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, İran, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Birleşik Krallık, Hollanda, Suudi Arabistan, Fransa, İspanya ve Hindistan gibi ülkelerden 240’ın üzerinde yabancı alıcıyı ağırladı. Binlerce yerli ve uluslararası profesyonel ziyaretçi ve alım yetkilisiyle bir araya gelerek ihracat fırsatını yakalamak ve potansiyel müşterilerle buluşmak isteyen firmalar, sektörün toplanma noktası kabul edilen fuarda yerini aldı. Fuara, Denizli Ticaret Odası da inşaat meslek komitesinden 30 kişilik bir heyetle katıldı. Heyette DTO Yönetim Kurulu Üyesi Mimar İbrahim Şenel, TOBB Delegelerinden DTO Meclis Üyesi Sedat Doğaç ile DTO 3’üncü Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Taştan da yer aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “FUARLAR, YENİ ÜRÜNLER VE MÜŞTERİLERLE BULUŞMA NOKTASIDIR”

Denizli Ticaret odası Başkanı Uğur Erdoğan, Çardak’tan 160 kişilik özel uçak kaldırdıkları 4 yılda bir gerçekleştirilen Tekstil Makineleri Fuarı ITMA Barselona 2019’un yanında Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019’a da sektördeki isteklilerden oluşan 30 kişilik bir grupla katıldıklarını, üyelerinin yeni teknolojileri yerinde görüp bilgi edinmelerinin yanı sıra müşteri portföylerinin artırıp işlerini büyütebilecekleri her türlü fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Erdoğan, “Üyelerimizden her yıl 500’den fazlasını çeşitli fuarlara gönderiyor ve sektörlerindeki üretici isimler ve potansiyel müşterilerle ikili temaslarda bulunmalarını sağlıyoruz. Gerek fuarda gerekse sonrasında güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu da verdiğimiz emeğe değdiğini gösteriyor; mutlu oluyoruz” dedi.

Yapı Fuarı – TurkeyBuild İstanbul’da iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, iç yapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo – mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, kapı – pencere doğrama, cephe, otomatik kapı – geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar stant açtı.