Başkan Erdoğan’ı, Salgın Da Durduramadı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Valisi Hasan Karahan’ı ağırladı. Salgının başladığı günden bu yana, kentteki üreten kesime, işletmelere ve ticaret erbabına destek olması nedeniyle, Vali Karahan’a teşekkür edip, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Vali Karahan da, sorun çözme odaklı yaklaşımı, çevresini de motive eden gayreti ve azmi ile katkılarından dolayı Başkan Erdoğan’a teşekkür etti. Başkan Erdoğan ayrıca, DTO 25’inci Meslek Komitesi üyeleri ve şehir merkezindeki fotoğrafçılarla internet üzerinden toplantı yaptı. Sektörleriyle ilgili sıkıntı ve beklentilerini dinleyip not aldı; çözümü için çalışma başlattı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Salgın dolayısıyla yürütülen çalışmalardaki katkı ve desteğinden dolayı teşekkür etti. Vali Karahan, “Sorun çözme odaklı yaklaşımınız, çevrenizi de motive eden gayretiniz ve azminiz ile katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Elbirliğiyle hareket ederek, bu zor sürece hazırlıksız yakalanmadık. Umarım; hep birlikte, kısa zamanda da atlatırız.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “BİRLİKTE, HIZLI VE ETKİLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK”

Makamındaki görüşmede, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da, “Birlikte, hızlı ve etkili bir çalışma yürüttük. Denizli’mizdeki başarılı çalışmalarımız, diğer şehirlere de örnek oldu. İçinde bulunduğumuz süreçte, şehrimizde üreten kesime, iş dünyamıza, sanayicimize, ticaret erbabımıza, esnafımıza ve işletmelerimize destek olan Denizli Valimiz Sayın Hasan Karahan’a teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Şahsınızın ilgi ve desteği, bizim çalışma azmimizi de etkileyip yükseltti.” dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ FOTOĞRAFÇILARI DİNLEDİ

Başkan Erdoğan, talep üzerine, DTO 25’inci Meslek Komitesi üyeleri ve şehir merkezindeki fotoğrafçılarla da toplantı düzenledi. İnternet üzerinden yapılan görüşmede, fotoğrafçıların sektörleriyle ilgili sıkıntı ve beklentilerini dinleyip not aldı; çözümü için çalışma başlattı.

Başkan Erdoğan, buradaki konuşmasında, öncelikle ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi ve toplantıya katılanların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, “Sizin de bildiğiniz gibi, bir süredir salgınla uğraşıyoruz. Bu kapsamda, bugün de sizinle bir araya gelip yaşadığınız sektörel sıkıntıları konuşalım ve çare arayalım istedik. Salgınla mücadelede, şehrimizde sosyal sorumluluğu en önce üstlenen oda olduk ve ciddi bir destek sağladık. Kentimizdeki hastanelerimizden üyelerimize kadar herkese el uzattık. Ayrıca, üyelerimizden gelen 100’ün üzerinde sorun ve beklentiyi başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm ilgili ve yetkili isimlere, bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar ilettik. Takibini yaptığımız bu konulardan, 75’ini de sonlandırıp sorunlara çare olduk. Denizli Ticaret Odası olarak daha önce de olduğu gibi dar günde üyemizi yalnız bırakmadık; Nefes Kredisi ve Can Suyu Kredisi sağladık. Geçen yıl Nefes Kredisi uygulamamızla, sektörlerimize 168 Milyon liralık katkı vermiştik. Geçen yıl yüzlerce firmamızı fuarlara da yolladık. Bu sene, salgın yasakları nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Sizleri de dinlemek için bugün karşınızdayım. Elbirliğiyle hareket ettikten sonra aşılamayacak sorun yoktur. Bu inançla hareket edip, ilgili yerler ve muhataplarıyla görüşüp, sizlerin problemlerini de çözüme kavuşturmaya çalışacağız.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN’A, İLGİ VE DESTEĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER

Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söylediği Başkan Erdoğan’a teşekkür eden DTO 25. Meslek Komitesi Başkanı Güven Kavak ise, “Kosgeb ve fuar destekleriyle, sektörümüze önemli bir katkı sağladınız; teşekkür ederiz. Odamız, sizinle birlikte farklı bir ivme kazandı. Dolayısıyla üyelerimiz de bundan kazançlı çıktı. Bunun salgından hemen sonra da artarak sürmesini diliyor ve istiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesinde de bugüne kadar elinizi taşın altına koydunuz bundan sonra da koyacağınızdan şüphemiz yok. Kalanları da sizin desteğinizle ve elbirliğiyle hareket ederek çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

İSTEK, BEKLENTİ VE MESLEKİ SIKINTILARINI DİLE GETİRDİLER

Fotoğrafçılar, oteller ile düğün salonlarında sabit fotoğrafçıyla çalışılmasına yönelik antlaşmalarının hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek, kaldırılması gerektiğini söylediler. Bunu hizmet alacak ailenin tercih hakkının gaspı olarak gördüklerini belirttiler. Ayrıca, okulların bile Ankara ve Konya gibi başka illerden fotoğrafçılarla çalıştıklarını gördüklerini, bunun kendilerini zor durumda bıraktığını, yasaklanması gerektiğini kaydettiler. Çok çabuk yeni bir ürünün kullanıma sunulduğu sektörlerine dair ekipmanlarını yenilemeye yönelik desteklerin kolaylaştırılması ve artırılması için yürütülecek çalışmada DTO’dan da yardım beklediklerini ifade ettiler ve yeni elemanlar yetiştirebilmek için de mesleki kurslar açılmasını istediler. İşkur ve halk eğitim merkezleri iş birliğiyle fotoğraf stüdyoları ile laboratuvarlarında çalıştırılabilecek iyi yetiştirilmiş fotoğrafçılar ve bilgisayar programcıları ile sektördeki kalitenin yükseltilebileceğini, üniversitede güzel sanatlar fakültesi açılmasıyla önemli bir ihtiyacın karşılanacağını, Kız meslek ve endüstri meslek liseleri ile iş birliği yapılarak meslekleri için temelden eleman yetiştirilebileceğini dile getirdiler. Öte yandan moda, sinema ve fotoğrafçılık konularını bir araya getirerek güzel bir organizasyonla, sektördeki öncü firmaları Denizli’deki fotoğrafçılarla vatandaşın ayağına kadar getirecek bir fuar düzenlenmesini önerdiler.

MERAK ETTİKLERİNİ SORDUKLARI AVUKATLARDAN, HUKUKİ YAPTIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Başkan Erdoğan’ın çalışmaları hakkında bilgilendirdiği katılımcılara, Avukat Aydın Kurban da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, telif hakları, sözleşmelerin nasıl olması gerektiği ve serbest fotoğrafçılık hakkında bir sunumda bulundu. Ayrıca, Avukat Nihat Ispartalı ise, veri kaybı sonucu açılan mahkemelerdeki hukuksal detaylar, işçi çalıştırma ve hukuksal mecburiyetlerin detayları hakkında bilgi verdi. Her iki hukukçu da, fotoğrafçıların sorularını da yanıtladı.