Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ege TV’ye konuk oldu. Ziyaretin sonunda Program Yapımcısı Pınar Çankaya’nın sorularını da yanıtlayan Başkan Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve pandemi sürecinde gerçekleştirdikleri faaliyetler ile gelecek günlere dair beklentilerini dile getirdi. Denizli’nin ürün çeşitliliğini artırdığına dikkati çeken Erdoğan, “İnsanımızın çalışkanlığı, bizlere güç veriyor. Bu zorlu günleri, el birliğiyle aşacağımıza inancım tam.” dedi.

EGE TV’DE SORULARI YANITLADI

Günün Röportajı isimli programda Program Yapımcısı Pınar Çankaya’nın konuğu olan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Denizli’nin ihracatının 2020 yılında bir önceki yıla göre %0,2 arttığını ifade eden Başkan Erdoğan, “Geçtiğimiz yılın haziran ayından sonra iyileşme olduğunu gördük. Bu da başta üretimimize sonra da ihracatımıza ve istihdamımıza yansıdı. İhracatımızdaki artışın, Denizli’mize olumlu etkileri oldu. Ancak, ülkemizde olduğu gibi ilimizin küçük ve orta ölçekli işletmelerinde sıkıntılar yaşandı… Biz bunları görüyor ve takip ediyoruz. Onların dertleri ile dertleşip sıkıntılarını asgariye indirmek için Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu nezdinde 120 maddeyi ilgili yerlere ilettik ve bunların yüzde 90’ı çözümlendi. Pandemi sürecinin etkisinin azalmasıyla, esnaflarımızın işlerinin de iyileşeceğini düşünüyorum. Biz sürekli onlarla iç içeyiz. Her fırsatta ziyaret edip hasbihal ediyoruz. Mesela sadece bugün 10’a yakın esnafımızın iş yerini bizzat ziyaret ettim. Sıkıntılarının olduğunu söylüyorlar ama gelecek için de umutlarını koruyorlar. Bu da bize moral veriyor.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZDE, EKONOMİMİZİN KAHRAMANLARI DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE ÇALIŞIYOR”

Denizli’nin 2400 çeşit ürünü dünyanın dört bir tarafına gönderdiğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Daha önce Denizli’mizde üretilmeyip, ihracatı olmayan katma değeri yüksek ürünleri göndermeye başladık. Mesela, Denizli’mizde daha önce maske üretimi yoktu fakat şimdilerde ihracatını gerçekleştiriyoruz. Denizli’mizin denizi yok ama denizi olan ülkelere balık ihracatı yapıyor. Bu şehirde, muz üretilmeye de başlandı. Bu şehirde ayrıca teknik tekstil ile ilgili çok güçlü bir girişim oluşturduk. Ürün çeşitliliği ve ihracatımız sayesinde, Denizli’mizde çarklar hiç durmayacak. Denizli’mizde ekonomimizin kahramanları, dün olduğu gibi bugün de çalışıyorlar. İnsanımızın bu çalışkanlığı bizlere de güç veriyor; motivasyonumuzu artırıyor. Bu zorlu günleri de el birliğiyle aşacağımıza inancım tam.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “FAHİŞ FİYATLARI KABUL ETMİYORUZ”

Değerlendirmesinde son zamanlarda özellikle gıda fiyatlarında oluşan fahiş fiyatlara da değinen Başkan Erdoğan, “Bunu kabullenmek, kesinlikle mümkün değil! Fiyat artışlarının, adil ve kabul edilebilir seviyede olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, fahiş fiyatların önüne geçileceğini ve bununla müdahale edeceğini açıkladı. Burada önemli olan, millettir! Milletin üzerine yük getirebilecek ne varsa, onu engellemek gerekir.” dedi.