Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Başkan Erdoğan, bu arada, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Denizlili sporcumuz Goalball Kadın Milli Takımı oyuncularından Şeydanur Kaplan’ı kabul etti. Bizzat kutladığı genç sporcunun başarısının akranlarına örnek olmasını diledi.

Paralimpik Golbol Oyunları’nda altın madalya kazanan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi görme engelli genç sporcu Şeydanur Kaplan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Sevincini Başkan Erdoğan ile paylaştı. Genç sporcuya Alfa Özel Eğitim kurumları sahibi DTO Meclis Üyesi Muhammet Özdemir de eşlik etti. Denizli Görme Engelliler Okulu’nda 4’üncü sınıfta iken başladığı spor hayatında birçok ulusal dereceler elde ettikten sonra milli takıma seçilen Şeydanur Kaplan, 2017 yılında Finlandiya’da düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmıştı. 2018 yılında İsveç’te düzenlenen Goalball Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda ise dünya 2.’si oldu ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Yoğun bir hazırlık döneminden sonra müthiş bir mücadele sergilediği turnuvanın finalinde ABD’yi 9-2 yenerek ilimize altın madalya getirdi.

Başkan Erdoğan, milli sporcu Kaplan ile beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, genç sporcunun başarılarının artarak devam etmesini diledi. Erdoğan, “Yetenekli özel insanlarımızın her zaman destekçisiyiz. Onlar, bizim gurur kaynağımız. Onların hep yanındayız. Başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

KAYMAKAM BALCIOĞLU VEDA ETTİ

DTO Başkanı Erdoğan’ı, başka bir ile tayini çıkan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu da ziyaret etti. Veda etmek üzere gelen Balcıoğlu ile çalışmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını dile getiren Başkan Erdoğan, “Yeni görevinizde başarılar dilerim. Şehrimizde güler yüzünüz, tecrübeniz, samimiyetiniz ve ilginizle hemşehrilerimizin beğenisini kazandınız. Denizli’mize hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Aslen Aydın Yenipazarlı olan ve Muğla Valiliği Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amirliği’ne atanan Kaymakam Balcıoğlu ise, Başkan Erdoğan ile uyum içinde ilçe sakinlerine dolayısıyla Denizli’ye hizmet ettiklerini, her koşulda her zaman kendisini yanlarında görmekten ve desteklerini hissetmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi; Erdoğan’a teşekkür etti. Başarılı çalışmalarını hep takdirle takip ettiğini belirtip, devamını diledi; “Denizli, halkının hizmetkarı güzel bir insan kazanmış; sizin de buna layık kalabilmek için elinizden gelen gayreti gösterdiğinize yakinen şahit oldum. Kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

TEZGÂH USTASI, ERDOĞAN SEVGİSİNİ EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİNE İŞLEYİP HEDİYE ETTİ

Başkan Erdoğan, Buldanlı tezgâh ustası Ethem Başbuğ’u da kabul etti. Erdoğan’ı sosyal medya ve basın yoluyla takip ettiğini ve çalışmaları ile neredeyse bitmek tükenmek bilmeyen azminden ve çalışkanlığından dolayı çok beğendiğini dile getiren Başbuğ, bizzat ziyaret edip Denizli’ye ve Denizlililer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istediğini dile getirdi. Başkan Erdoğan da konuğuna ilgisinden ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Erdoğan, “Dokumanın başkenti yeşil Buldan’ımızdan ziyaretimize gelmişsiniz. Üstelik el emeği göz nuru dokuma tezgâhı mekiğiniz ile el dokumasını da hediye getirmişsiniz; sağ olun. Alın teri, el emeği ve göz nuruyla emek emek üretilenler, bizim için dünyanın en kıymetli hazinesidir. Bunları, sizden bir hatıra olarak baş köşede saklayacağız. Ne mutlu ki bize; Rabbim böyle bir görev nasip ederek sizlerin, siz değerli hemşehrilerimizin sevgisine mazhar olma şerefine ulaştırdı. Bu ilgi ve sevgiye layık kalmaya çalışıyoruz” dedi.

SERVİS ARAÇLARI İŞLETMECİLERİNİ DİNLEDİ

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Meclis Üyesi Bayram Ali Çoban ile ziyaretine gelen servis araçları işletmecileri ile de görüştü. Sorunları ile beklentilerini dinledi. Erdoğan, görüşmeleriyle ilgili olarak “Şehrimizde güne en erken başlayan sektörlerden biri olan servisçilerimiz, Denizli’mizin dinamizmini sağlayan emekçilerindendir. Denizli’mizin yükünü çekmektedirler. En zor işlerden birini yapıyorlar; çünkü hem can taşıyorlar hem de zamanla yarışıyorlar. Okulların açılmasıyla baş gösteren araç sıkıntısının giderilmesi için bir önerileri oldu; ilgili isimlerle değerlendirip sorunun çözümü için gayret göstereceğiz” dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRÜ İBİŞ İLE EKİBİ, BAŞKAN ERDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Genel Müdür Yardımcısı V. Nevzat Vural ve Strateji Planlama Koordinasyon Dairesi Başkan V. Pervin Oymak da Başkan Erdoğan’ı ziyaret etti. Erdoğan, konuklarına hizmet binalarını gezdirdi; Denizli’yi, ticaretini, sanayisi ile ekonomisini anlattı. Denizli Ticaret Odası’ndaki faaliyetler ile projelerini paylaştı.

DENİZLİ TİCARET ODASI ÜYELERİ İLE ESNAF VE SANATKARIN AHİLİK HAFTASI’NI KUTLADI

Başkan Erdoğan, bu arada 34’üncü Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahilik ve Altıneller Festivali’nin açılış törenine katıldı. Törenin açış konuşmasında davetliler arasında yer alan protokol üyeleri, esnaf ve sanatkârlar ile Denizlililer’e seslendi. Erdoğan, “Çok değerli esnaf ve sanatkâr dostlarım, değerli hemşehrilerim, yarınlarımız olan değerli gençler, Denizli’mizin hizmetkarı değerli protokol üyelerimiz, Uluslararası Ahilik ve Altıneller Festivalimize hoş geldiniz. 816 yıllık köklü bir geçmişi olan ahilik, bizi biz yapan değerlerin vücut bulmuş halidir. Cimriliği yasaklayıp eli açıklığı öğütleyen, aç gözlülüğü değil kanaat etmeyi, hile ve yalanı değil doğruyu ve doğru olmayı öğreten, örnek bir yaşam tarzıdır. Ustasından aldığı öğretiyi hem hayatına hem de işine yansıtabilen, onun çizdiği yoldan hiçbir yere sapmadan dosdoğru gidebilen kuşaklar yetiştirebilmemiz, ülkemizin yarınlarına yapılabilecek en önemli yatırımlardan biridir. Bu sayede, yarınlarımız olan gençlerimiz bizi biz yapan değerlerden kopmayacaklar. Milletçe aslımızı kaybetmeyecek, kim olduğumuzu ve niçin var olduğumuzu unutmayacağız. Burada en büyük sorumluluk ahilik geleneğinin devamı niteliğinde olan biz oda ve birliklere, sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Bizler, bu hassasiyetle, üyelerimizin her zaman her koşulda yanındayız. Genç girişimcilerimizi de aynı iş ahlakı ve inançla; ülkesine, devletine, milletine ve al bayrağına bağlı iş insanları olarak yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimden iş kurmaya kadar her türlü desteği veriyoruz. Biliyoruz ki; onlara yapılan yatırım, en kıymetli ve en doğru yatırım. Çünkü, yarınlar onların. Onları iyi yetiştirmekle, geleceğimizi emin ellere emanet ediyoruz. 2021 yılı; Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran yılı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kutlanacak. Bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük emeği bulunan, yoğun mesai harcadığı, ülkemizin teklifi; Azerbaycan, İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle, Unesco’nun anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınan Ahi Evran’ın doğumunun 850’nci yıl dönümünü de kutluyorum. Ahilik haftanızı kutluyorum” diye konuştu.