İş Planı Ödülleri Yarışması İş Birliği Protokolü imzalandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent, KOSGEB Denizli Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Odası’nın birlikte yürüteceği proje kapsamında düzenlenecek yarışmayla, üç ayrı kategoride başvuruda bulunacak girişimcilerin iş fikirleri değerlendirilecek. Kadın, öğrenci ve yenilikçi girişimci dallarında dereceye girecek 12 girişimciye, 15.000 TL ile 50.000 TL arasında teşvik ödülü verilecek.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent, KOSGEB Denizli Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Odası arasında İş Planı Ödülleri Yarışması İş Birliği Protokolü imzalandı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik başkanlığında Denizli Valiliği’nde düzenlenen imza törenine PAÜ Rektörü ve Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, KOSGEB Denizli İl Müdürü Dr. Aziz Acar, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ile Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı katıldı.

GİRİŞİMCİLERİN İŞ FİKİRLERİ, İŞLETME OLACAK

Başlatılan projeyle, toplumda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimcilerin iş fikirlerinin işletmelere dönüştürülmesinin teşvik edilmesi ve yeni iş planlarının, iş modellerinin, iş fikirlerinin ödüllendirilerek hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Üç ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya katılacak girişimciler, iş fikirleri ile değerlendirilecek. Başvurular kadın, öğrenci ve yenilikçi girişimci dallarında alınacak ve dereceye girecek 12 girişimci ödüllendirilecek.

15 BİN TL’DEN 50 BİN TL’YE KADAR ÇEŞİTLİ PARA ÖDÜLLERİ İLE EĞİTİM, STAJ VE FUAR DESTEĞİ VERİLECEK

Öğrenci Girişimci kategorisinde ilk üçe girenler, sırasıyla 25 bin TL, 20 bin TL ve 15 bin TL ile ödüllendirilecek. Jüri Özel Ödülü kapsamında ise Denizli Ticaret Odası eğitimlerine bir yıl boyunca ücretsiz katılım hakkı, staj imkânı ile 1 yurtiçi 1 de yurtdışı olmak üzere iki adet fuar ziyareti yapma imkânı sağlanacak.

Yenilikçi Girişimci kategorisinde ilk üçe girenler de sırasıyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL ödül almaya hak kazanacak. Jüri Özel Ödülü ise 10 bin TL olarak belirlendi.

Kadın Girişimci kategorisinde ilk üçe girenlere sırasıyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL para ödülü verilecek. Jüri Özel Ödülü ise 15 bin TL olarak belirlendi.

İş Planı Ödülleri Yarışması kapsamında başarılı ve uygulanabilir bulunan girişimciler ile fikirlerine toplamda 285 bin TL hibe verilecek.

İş Planı Ödülleri Yarışması’nın detayları ise 27 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 14.00’da Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek KOSGEB İş Planı Ödülleri Tanıtım Toplantısı’nda kamuoyuyla paylaşılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN: GİRİŞİMCİLERİMİZİ, HER ZAMAN DESTEKLEDİK; DESTEKLEYECEĞİZ!

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, imzaladıkları girişimcilerin iş fikirlerini uygulama imkânı yakalayacakları İş Planı Ödülü Destek Programı’nın protokolünün hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Başkan Erdoğan, “İş Planı Ödülleri Yarışması düzenleyerek, üniversitemizde okuyan öğrenci gençlerimiz, yenilikçi girişimcilerimiz ve kadın girişimcilerimizin projelerini ödüllendireceğiz. Bizim için her yeni girişim, iş fikri ve girişimcilerimiz özellikle de gençlerimiz, kadınlarımız ile yenilikçi girişimcilerimiz çok önemli. Onların fikirlerinin hayat bulması demek yeni iş ve istihdam ile daha güçlü işletmeler demek. O nedenle, bu tür çabalarının her zaman destekçisi olduk, olacağız” dedi.