Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir’de gerçekleştirilen ve Denizli’den 65 firmanın katıldığı 27’nci Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda stant açan Denizli firmalarını ziyaret etti. Marble İzmir Fair 2022’ye katılan firmaların sahipleri ile temsilcilerinden, sektörleri ile fuar hakkındaki görüşlerini dinledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile, İzmir’de 27’nci kez kapılarını açan Marble İzmir Fair 2022’de yer alan Denizlili firmaları yalnız bırakmadı; tek tek stantlarında ziyaret ederek kolaylıklar diledi. Başkan Erdoğan ile Milletvekili Tin’e DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Musa İmançlı ve Ali Taşevli ile DTO Meclis Üyesi Engin Boyacı da eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Fuarları çok önemsediklerini söyleyen Başkan Erdoğan, Türkiye’de düzenlenen fuarların yanı sıra talebe göre dünyanın herhangi bir yerindeki fuara da DTO’nun üyelerini götürdüklerini söyledi. Başkan Erdoğan, “Denizli’mizi temsil eden firmalarımız ile üyelerimizi, Uluslararası Mermer Fuarı’nda yalnız bırakmak istemedik. Denizlili mermercilerimiz ve Denizli Ticaret Odamızın üyeleriyle bir araya gelip, fuar ve sektörleriyle ilgili istişarede bulunduk. Onların mutlu olduğunu, geleceğe dair de umutlu olduklarını gördük ve sevindik” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ, FUARDA FARKINI ORTAYA KOYDU”

Denizlili firmaların, mermer ve traverten üretimleriyle fark oluştururken, makine üretimleriyle de dikkat çektiğini ifade eden Başkan Erdoğan, emek verip çabalayan, ihracat yapan ve fuara katılan herkesi kutladı. Erdoğan, “Farklı üretimlerle, ilimizin adı hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla duyuluyor. Fuarı gezdiğimizde gördük ki bizim ürünlerimiz ile stantlarımız dikkat çekiyordu; bu bizi çok mutlu etti. Üretimden bu stantlara gelinceye kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, fuarda bize refaket eden iş ve proje ortaklarımızdan Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanımız Sayın Mehmet Serter ile çalışma ekibine de nezaketlerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.  

MİLLETVEKİLİ TİN: “DENİZLİLİ FİRMALARIMIZ GÖZ DOLDURDU”

Milletvekili Tin de Denizlili firmaların fuar alanında göz doldurduğunu söyledi. Tin, “Taşa şekil veren ileri teknolojiyi kullanarak yerli ve milli ürünler geliştiren, üreten firmalarımızın fuar alanında sergiledikleri birbirinden yenilikçi ürünleri göğsümüzü kabarttı. Yatırımı, üretimi, çalışmayı, çaba harcamayı kendisine yol seçen firmalarımız yalnız değil. Küresel ekonomide yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Firmalarımızın lehine olan her türlü girişimi destekliyor, öncülük ediyor, her zaman yanlarında oluyoruz. Denizli’mizin gücüne, potansiyeline, geleceğine inanıyoruz. Üreten, istihdam sağlayan yeni tasarım ve fikirlerle kentimizin yarınlarına, ülkemizin ufkuna umut olan iş insanlarımızın gayreti yadsınamaz. Sanayicilerimiz ile iş birliği içinde ortak hedeflerimize doğru ilerliyoruz” dedi.

78.096 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Dünya doğal taş sektörünün kalbinin attığı yer olarak tanımlanan Marble İzmir Fair 2022, 30 Mart-2 Nisan arasında açık kaldı; sektörün temsilcilerini buluşturdu. 150 bin metrekare alanda 1.015 katılımcının yer aldığı fuarı, 145 ülkeden 8 bin 590’ı yabancı olmak üzere toplam 78 bin 96 kişi ziyaret etti.