Denizli Ticaret Odası (DTO), geleneği bozmadı; Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırındaki ilk iftar yemeğini verdi. Pandemi sebebiyle iki yıldır düzenlenmeyen çadırda yeniden vatandaşlarla buluştukları için mutlu olduklarını söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Salgın nedeniyle aynı sofralarda buluşamıyorduk. Geleneksel hale getirdiğimiz yemeğimizi, çok şükür ki iki yıl aradan sonra yeniden verdik. Vatandaşlarımızla orucumuzu açtığımız için mutluyuz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Kayalık Caddesi’ndeki Ulu Camii yanında kurulan iftar çadırının ilk günkü hamisi, Denizli Ticaret Odası oldu. 5 bin kişilik iftar yemeğine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök ile Şahin Tin, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Yönetim Kurulu ve DTO Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

MİLLETVEKİLİ ÖK: “MUTLU VE GÜZEL BİR RAMAZAN GEÇİRELİM”

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizlili hemşehrilerinin ramazan ayını tebrik etti. Ök, “İnşallah sağlık ve mutluluk içinde güzel bir Ramazan geçiririz. 2 yıldır özlemiştik. Bugün Ticaret Odamız bu yemeği veriyor ve sonrasında da sırayla hayırsever iş adamlarımız verecekler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın; her beraber huzurlu ve bereketli bir Ramazan geçirip bayrama ulaşalım” dedi.

MİLLETVEKİLİ TİN: “RAMAZAN HAYIRLAR GETİRSİN”

İhtiyacı olan olmayan herkesin bu vesileyle biraraya gelmesinin çok güzel olduğunu söyleyen Milletvekili Tin ise “Bugünkü ilk yemeği Denizli Ticaret Odası Başkanlığımız veriyor. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Ramazanın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm dünyaya ve insanlığa, barış ve huzur getirsin. Ülkemizde bereket ve bolluk olsun; geçen yılki kuraklığı yaşamayalım. Bu etkinlikleri düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan başta olmak üzere, Denizli Ticaret Odamıza ve her iki güzide kurumumuzun ekiplerine de teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Allah kabul etsin” diye konuştu.

ZOLAN: “VATANDAŞIMIZIN YOĞUN İLGİSİ VAR”

Bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Zolan da “Uzun yıllardır şehrimizde hayırseverlerimizin, iş insanlarımızın, kurumlarımızın desteğiyle ramazan boyunca burada her gün 5 bin kişilik olmak üzere iftar veriyorduk; pandemi sebebiyle son 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Çok şükür ki artık pandemiden çıkıyoruz ve sonrasında ramazanımızı eski günlerdeki gibi aynı heyecan ve şevkle yaşamak arzusuyla çadırımızı yeniden faaliyete geçirdik. Vatandaşımızın da yoğun ilgisi oldu. İlk günkü yemeğimizi de her sene olduğu gibi bu yıl da Denizli Ticaret Odamız verdi; kendilerine teşekkür ederim. Allah, kabul etsin” dedi.

ÖRKİ: “RAMAZAN’IN ÇOŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAMAYA BAŞLADIK”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ramazan coşkusunu, neşesini ve heyecanını artık yeniden toplu iftarlarda birlikte yaşamaya başladıklarına dikkat çekti. Örki, “Geçtiğimiz iki yıl, ramazanlarımız hüzünlü ve buruk geçmişti. Ama bu ramazanda Yüce Rabbimizin izniyle yine toplu iftarımızda buluştuk. Vatandaşımızın ibadetini Allah kabul etsin. Birbirimizden ayrılmadığımız nice ramazanlar nasip etsin. Bugünkü yemeği veren Denizli Ticaret Odamıza da teşekkür ederim; Allah kabul etsin” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HALKIMIZLA YENİDEN AYNI SOFRADA BULUŞTUK; MUTLUYUZ”

Başkan Erdoğan ise 13 yıl kesintisiz olarak iftar çadırındaki ilk iftar yemeğini Denizli Ticaret Odası’nın verdiğini ancak 2020 yılında başlayan salgın sebebiyle iki yıl ara vermek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Erdoğan, “Hep beraber mübarek ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan, bereket demektir. Birlik ve beraberliktir. Sağlık ve afiyettir. Ramazan, insanları kavuşturan, herkesi bir araya toplayan kutsal bir zamandır. Dilerim bu ramazan da aynı sofralarda ve dualarda buluştuğumuz, güzel ve dolu dolu yaşayacağımız bir ay olsun. Salgın nedeniyle uzun bir süredir aynı sofralarda buluşamıyorduk. Geleneksel hale getirdiğimiz yemeğimizi, iki yıl aradan sonra çok şükür ki yeniden gerçekleştirebildik. 5 bin vatandaşımızla bir arada olup, oruçlarımızı açtığımız için çok mutluyuz. Ramazan ayının kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi artırmasını diliyorum” dedi.