Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Gazeteci Ümit Yakuphan’ın hazırlayıp sunduğu Instagram’daki sosyal mecra hesabından yayınlanan Forum programına katıldı.

Denizli Ticaret Odası Meclis Salonu’ndan canlı olarak yayınlanan programda, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu da yer aldı. Dört kurumun yönetim kurulu başkanları, deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN: YARDIM KAMPANYALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, depremin gerçekleştiği 6 Şubat’tan itibaren deprem bölgesinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarını öncelediklerini söyledi.

Depremin yaşanması sonrasındaki ilk günler ile bugünkü ihtiyaçların farklı olduğuna da değinen Başkan Erdoğan, “Depremin hemen ardından ısınma ve kıyafete yönelik talep geldi. Hemen tedarik ederek, aynı günün gecesinde tırlarımızı yola çıkardık. Platform üyesi başkanlarımızla, Denizli’mizdeki sanayici, tüccar ve esnafımızın desteğiyle, gelen talepleri karşılamak için gece gündüz demeden çalıştık. 5 bine yakın ürün gönderdik. İlk 15 gün bu ihtiyaçlar vardı ancak artık kalıcı konut konusu gündemde… Ticaret Bakanımızla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızla ve oda ve borsalarımızın başkanlarıyla bir araya gelerek bu konuda bir kampanya başlattık. Bu kampanya, çok önemli ve değerlidir. Kalıcı konutların yapımı için gereken maddi kaynağın oluşturulmasındaki desteğin sağlanmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz üstlenmiştir. Biz, burada da bu kampanyayı başlattık. Denizli’mizden birçok üyemiz de katkı ve destek verdi. Ayrıca Evim Yuvan Olsun Kampanyası’nı da çok değerli buluyoruz. Bu ve benzeri kampanyaların artarak devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN YAPILARIMIZ ÇOK İYİ OLMALI

Denizli’nin deprem bölgesinde olduğu için acil afet yol haritası çıkaracaklarını da söyleyen Başkan Erdoğan, “İnşaat, mühendis, mimar ve yapı denetim firması olan 25’e yakın üyemizle bir araya geldik; şehrimizle ilgili istişarelerde bulunduk. Arkadaşlarımızın bize hazırlayacakları raporları, TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara aktaracağız. Yine önümüzdeki günlerde şehrimizle ilgili Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek şehrimizin yarınlarını konuşacağız. Güçlü yarınlar istiyorsak bundan sonra her anlamda en iyi yapıları inşa etmeliyiz” diye konuştu.

EVLERİMİZİ VE FABRİKALARIMIZI AFETLERE GÖRE DÜZENLEMELİYİZ

Programda Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, deprem sonrasında nasıl bir süreç yürüttüklerini anlattı. Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ise önümüzdeki günlerde gündemin kalıcı konutlar olması gerektiğini vurguladı. Depremin ihracata hammadde üreten önemli bir bölgede meydana geldiğine dikkat çeken DENİB Başkanı Memişoğlu da “Buradan gereken dersi alıp, birinci derece deprem bölgesinde olan şehrimiz için neler yapabiliriz diye çalışmalıyız. Şu anda fabrikalarımızın birçoğunda gerekli tedbirler alınmış durumda. Şehrin eski yerleşim yerlerindeki konutlarda da tarama yapılması gerekir. Evlerimizi ve fabrikalarımızı afetlere göre düzenlemeliyiz. Mümkün olduğunca yüksek katlı binalar yapılmamalı. Allah kimseye bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.