Denizli Ticaret Odası (DTO) Yüksek İstişare Kurulu’nda (YİK) Yeni Dönem Başladı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yenilendi. Denizli’nin farklı sektörlerinden önemli isimleri bir araya getiren yeni kurul, ilk toplantısında Denizli’nin önemli konularını ele aldı; bir sonraki toplantı için gündem belirledi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Yüksek İstişare Kurulumuz, geçtiğimiz dönem önemli çalışmalara imza attı. Kurul üyelerimizin seçimini tamamlayıp, yeni dönemimizin ilk toplantısını DTO hizmet binamızda yaptık. Şehrimizin ve odamızın gündemindeki konularla sektörlerimizi ve projelerimizi ele aldık. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.    

DTO’da, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu kapsamında ikinci kez kurulan 22 kişilik YİK, Denizli’deki farklı sektörlerin üst düzey yöneticilerinden oluştu. DTO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın ev sahipliğinde DTO hizmet binasının 5’inci katındaki toplantı salonunda toplandı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Erdoğan, önceki dönem DTO YİK’te ele aldıkları temel konuları hatırlattı. Erdoğan, “Kurulumuzun ilk döneminden bu yana Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere 8 bakanımız ve bankalarımızın, TCDD’nin ve THY’nin genel müdürlerinin yanı sıra TOBB Başkanımız ve Bankalar Birliği Başkanımızla bir araya geldik, şehrimiz ve sektörlerimizle ilgili üyelerimizin sıkıntılarının, beklentilerinin ve önerilerinin yer aldığı dosyalar ilettik. Sektörlerimizin finansmana ulaşmada yaşadıkları sorunları, vize randevusu ve vize alınmasında yaşadıkları sıkıntıları, sınır kapılarındaki sıkıntıları, ihracattaki talep daralmasından kaynaklanan sıkıntılarımızı, ihracatçı firmalarımızın işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması talebimizi, Eximbank’ın sevk sonrası kredilerindeki faizin yüksek olduğunu, enerji maliyetlerindeki artışların ortaya çıkardığı problemleri anlattık, dosyalar halinde de aktardık. Ayrıca, iş dünyamızın lojistik ihtiyacının daha ekonomik karşılanması için Denizli’den İzmir’deki limanlara demir yolu bağlantısının sağlanmasını beklediğimizi, demir yolu hattımızın, lokomotifleri ile vagonlarının yenilenmesini, modernize edilerek iyileştirilmesi ve elektrikli hale getirilmesini istediğimizi, şehrimizin hızlı tren hattı projesine dahil edilmesi gerektiğini ve yüksek hızlı tren ile İzmir, Ankara ve Antalya’ya bağlanmasının hem bize hem de komşu illere büyük faydalarının olacağını, yapımı devam eden Denizli-Aydın Otobanı’nın bir an önce tamamlanmasını dört gözle beklediğimizi, Türkiye’nin en önemli ticaret, sanayi ve turizm şehirlerinden biri olan Denizli’mizde, rekabet ettiğimiz illere nazaran hava yolu ulaşımında da ciddi sıkıntılar yaşandığını ve benzeri diğer sorunlarımızı, taleplerimizi ve önerilerimizi, bakanlarımız ve genel müdürlerimizle görüşmelerimizde ve kendilerine ilettiğimiz dosyalarımızda ayrıntılı dile getirdik” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: YABANCI ORTAKLI FİRMALARIMIZ %700 ARTTI

Başkan Erdoğan, konuşmasında ayrıca göreve geldikleri günden itibaren fuarlara ayrı bir önem verdiklerini vurguladı. Erdoğan, “Fuarlar, iş toplantıları ve seyahatleri gibi organizasyonlarımızla, üyelerimizin başka ülkelerdeki yatırımcılarla artan sektörel temasları ve iş birlikleri sayesinde, şehrimizdeki yabancı sermayeli yatırım sayısı son 7 yılda yaklaşık yüzde 700 artarak 56’dan 385’e çıktı. İhracatımız arttı. Yıllık 2,5 milyar dolarlık ihracatımız vardı; 4,7 milyar dolara yükseldi” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “SİZLERİN TECRÜBESİ, BİZLERE REHBER OLUP YOL GÖSTERECEK”

DTO Başkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda ise Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin tecrübelerinden faydalanacaklarının altını çizdi. Başkan Erdoğan, “Yeni dönem için kurul üyelerimizin seçimini tamamladık. Denizli’miz ve sektörlerimiz adına önemli bir kurul oluşturduk. Geçtiğimiz dönem, iyi işlere imza atmıştık; bu dönemin de oldukça verimli geçeceğine inanıyorum. Sektörlerinde tecrübeli isimlerimizin rehberliği, odamız ve şehrimize yönelik faaliyetlerimizde yönümüzü belirleyecek, bizlere yol gösterecek. YİK’in yeni dönemdeki ilk toplantısını, yıllarca emek verdiğimiz DTO’nun hizmet binamızda yapmak istedik. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de şehrimizin ve odamızın gündemindeki konularla sektörlerimizi ve projelerimizi ele alarak, çözüm üretmeye çare olmaya çalışacağız” dedi.

DTO YİK’İN YENİ ÜYELERİ KİMLER? FİRMALARI NEDİR?

Kurulun ilk toplantısına, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra şu isimler katıldı:

M. Mesut Aygören / Aygören Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi

Ali Atlamaz / Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Rıdvan Erdemir / ER-PA Özel Denizli Sağlık Hastanesi Anonim Şirketi

İlhan Yaşar / Turkuaz Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Zorhan Sancar / Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Denizli Şubesi

Bülent İnce / Görkem İplik Tekstil Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi

Erol Akça / Akça Taş ve Kum Ocakları, Madencilik, Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

İbrahim Şenel / KEY Project İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi

İbrahim Boğa / Ziraat Bankası Denizli Bölge Yöneticiliği

Nurettin Sert / Karacan Dershaneleri

Ali Rıza Tekin / DTO Genel Sekreteri

Dr. Akay Gündoğan / DTO Genel Sekreter Yardımcısı Tekstil Mühendisi

Yeni DTO YİK’te şu isimler de yer alıyor:

Ceyhan Saldanlı / Bereket Enerji Grubu Anonim Şirketi

Mustafa Kaynak / Kaynak İplik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Mustafa Semerci / Pamukkale Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Oktay Mersin / Sadıklar Otomotiv Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi

M.Kemal Özdemir / Dok-San Denizli Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

İsmail Gün / Gün Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi

Mehmet Varol / S.S. Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı

Mustafa Kemal Sert / Sertel Nakliyat Madencilik ve Alçı Taşı İşletmeciliği Ticaret Sanayi Limitet Şirketi

Süleyman Kocasert / Modeko Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Ali Fuat Özel / NESA Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Faik Pişkin / Rönesans İnşaat Taahhüt Tekstil İnşaat Malzemeleri Kerestecilik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi