Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) yapıldı.

İstihdam ve iş gücünü arttırmak amacıyla oluşturulan Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023 yılının 4’üncü olağan toplantısına, DTO ev sahipliği yaptı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile kurulun üyesi olan il müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İSTİHDAM İLE MESLEKİ EĞİTİMİ GÖRÜŞTÜLER

BAŞKAN ERDOĞAN: İŞ, İHRACAT VE İSTİHDAMI ARTIRACAK HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN DESTEKÇİSİYİZ

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Vali Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ile aralarında Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ile İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık’ın da yer aldığı kurul üyelerini, hizmet binalarında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Fuarlarla ilgili organizasyonlar düzenleyerek, yeni projeler üreterek ve sürdürerek, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri düzenleyerek, üyelerinin yanı sıra kadın ve genç girişimciler ile ihracatı destekleyerek, Denizli’deki istihdamı artırmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Bu konuda kendileriyle birlikte emek sarf edenlere teşekkür etti. Toplantıda aldıkları kararların, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Kurulu önemsediklerini ve kentteki istihdamın artırılmasına yönelik üzerlerine düşen her türlü görevi üstlenmeye ve yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

VALİ COŞKUN: İSTİHDAMI ARTIRMAKLA MESLEKİ EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ ARTIRMAK VE YAYGINLAŞTIRMAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR

Vali Coşkun ise yeni görev yerindeki ilk Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek toplantılarının bir nevi kurul üyeleriyle tanışma oturumu da olduğunu ifade etti. Bundan sonra mümkün mertebe kurulun toplantılarına başkanlık etmeye çalışacağını, buradan çıkacak sonuçların da gerek kendileri gerekse kurul üyesi odalar ve borsa tarafından ilgili tüm makamlara ulaştırılacağını vurguladı. Toplantılarına ev sahipliği yapan DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile katılım sağlayan ve katkı koyan herkese teşekkür etti. Vali Coşkun, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler, iletişim ve bilgiye ulaşım kolaylığı, bilginin kullanılması ve yaygınlaştırılması, bildiğiniz gibi birçok alanı etkiliyor. En çok da istihdam ve eğitimde sürekli değişim ve gelişim ihtiyacı oluşturmaktadır. Teknoloji çağı dediğimiz bu dönemde bizler de ilimizde yapacağımız çalışmalar ile hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelişmelere uyum sağlayabilen eğitim hayatı içinde mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirmek ve şehrimizdeki nitelikli istihdamı artırmak istiyoruz” dedi.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Fatih Işık da kurul üyelerine bir sunumda bulundu ve Genel İşgücü Piyasası verilerini paylaştı.

Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

KURUL KİMLERDEN OLUŞUYOR?

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK), Denizli’de iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla toplanıyor.

Denizli Valisinin başkanlık ettiği Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Denizli Ticaret Odası Başkanı, Denizli Sanayi Odası Başkanı, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü, Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdürü, Denizli Ticaret İl Müdürü, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Hak-İş, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü temsilcileri ile kurul başkanının davet edeceği isimlerden oluşuyor.