DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN, DENİZLİ TANDIR KEBABI VE KÜLTÜREL LEZZETLERİ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİMİNİ KABUL ETTİ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz ile derneğin yönetim kurulu üyelerini misafir etti. Başkan Erdoğan, Denizli’nin kültürel mirası olan Denizli tandır kebabının ulusal ve uluslararası mecrada bilinirliliğini artırmak amacıyla kurulan ve ilk olarak kendilerini ziyaret eden dernek yönetimine teşekkür etti; Denizli ile yerel ve kültürel ürünlerinin tanıtıma katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz ile sektörün temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu üyelerini başkanlık makamında ağırladı. Ziyarette, geçmişi 1800’lü yıllara dayanan Denizli’nin kültürel lezzeti olan Denizli tandır kebabının bozulmadan gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğinin artırılması ve gastronomi alanında önemli olan bu tür bir mirasla Denizli’nin tanıtımına katkı koyulması gerektiği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

DENİZLİ TANDIR KEBABI VE KÜLTÜREL LEZZETLERİ YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI METİNÖZ’E, DENİZLİ HOROZU HEDİYE ETTİK

BAŞKAN ERDOĞAN: “TANDIR KEBABIMIZ, ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, konuklarına “Coğrafi işarete sahip yöresel değerlerimizden bir de Denizli Tandır Kebabımızdır. Denizli’mizin önemli bir kültürel varlığıdır. Gastronomi mirası olan böyle bir kültürü yaşattığınız için Denizli’miz adına sizlere teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odası olarak derneğimizle her daim istişare halinde olacağız. Denizli’mizin tanıtımı için bu kültürel lezzetimizi önemsiyoruz. Derneğimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Denizli’mizin yararına her türlü çalışmayı da destekleriz” dedi.

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN’A, DENİZLİ TANDIR KEBABI VE KÜLTÜREL LEZZETLERİ YAŞATMA DERNEĞİ’NİN LOGOSUNUN YER ALDIĞI ŞİLT TAKDİM EDİLDİ

DERNEK BAŞKANI METİNÖZ: “ORTAK PAYDAMIZ DENİZLİ”

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz ise DTO Başkanı Erdoğan’a destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Metinöz, “Geçmişimizden gelen köklü bir mirasımız olan Denizli tandır kebabını, gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarmayı mesleki ve toplumsal bir görev kabul ettik. Denizli Tandır Kebabı, tarihi Kaleiçi Çarşımızda ortaya çıkmış. Geçmişte olduğu gibi bugün de Bayramyeri’nde ve Kaleiçi’ndeki Denizlili kebapçılarımız hem yerli hem de yabancı misafirlerimize bu özel lezzeti sunmaya devam ediyorlar. Sektörümüzün tüm temsilcileri de bu geleneği en iyi şekilde yaşatıyorlar. Denizli tandır kebabının ülkemizde ve dünyada tanıtımını önemsiyoruz. Bu özel mirasımızla Denizli’mizin tanıtımı için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Sizlerin de desteğiyle inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Başkanlar, birbirlerine günün anısına hazırlanmış birer plaket takdim ettiler. Görüşme, ziyaretin anısına çekilen toplu fotoğrafla da sona erdi.

ZİYARETİN ANISINA TOPLU FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER