Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, yılın ikinci toplantısını yaptı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, iş dünyasının sıcak gündemindeki konuları ele aldığı konuşmasında, sosyoekonomik gelişmelerin iş hayatına yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca meclis üyelerini projeleri, faaliyetleri ve oda hizmetlerindeki son durum hakkında ayrıntılı bilgilendirdi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile ortak yürütecekleri, Avrupa Birliği’nden toplam 1,2 milyon euro bütçeli FOOD CHASE Projelerinin kabul gördüğünü ve çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Ayrıca DTO’nun yürüttüğü projelerden biri olan Denizli Teknik Tekstil Kümesinin Avrupa’daki 1.500’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve yönetimlerini inceleyen Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (ESCA) tarafından Avrupa Küme Mükemmeliyeti Belgelendirmesinde bronz etiket sertifikası almaya hak kazandığını da açıkladı.

DTO Meclisi, şubat ayına dair aylık olağan toplantısını, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın idaresinde, DTO hizmet binasının 6’ncı katındaki meclis salonunda yaptı. Olağan gündemin ele alınmasıyla başlayan oturum, hesapları inceleme komisyonunun raporunun okunmasının ve oylanıp kabul edilmesinin ardından DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın dünya, Türkiye ve Denizli’deki sosyoekonomik gelişmelerle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile odalarının güncel ekonomik verileri ışığında iş hayatının gidişatına dair değerlendirmesiyle devam etti. Başkan Erdoğan, DTO meclis üyelerini odalarındaki hizmetleri, projeleri ve faaliyetleriyle ilgili de bilgilendirdi. Ocak ayının sonu itibarıyla, Denizli’de yabancı sermayeli firmaların 393’e yükseldiğine dikkat çekti. Odaları tarafından yürütülen işlemler arasında yer alan iş makinası tescilinin bu yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,33; yerli malı belgesinin de yüzde 33,33 arttığını açıkladı. Ayrıca 11.567’si limitet şirket, 6.609’u hakiki şahıs, 2.897’si anonim şirket, 363’ü kooperatif, 33’ü de kollektif şirket olmak üzere 21.523 üyeye ulaştıklarını anlattı. Bu arada, Ticimax iş birliği ile, 14 Şubat Çarşamba günü saat 09.00-17.00 arasında, DTO hizmet binasının ilk katındaki toplantı salonunda, ücretsiz E-Ticarete Başlıyorum başlıklı bir eğitim gerçekleştireceklerini duyurdu ve yoğun talepten dolayı katılmak isteyenlerin DTO’nun internet sitesi üzerinden ön kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

DTO’NUN PROJESİ, AVRUPA’DAN BRONZ ETİKET ALDI

DTO’NUN BİR PROJESİ DAHA AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Başkan Erdoğan, DTO’nun yürüttüğü projelerden biri olan Denizli Teknik Tekstil Kümesinin Avrupa’daki 1.500’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve yönetimlerini inceleyen Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (ESCA) tarafından Avrupa Küme Mükemmeliyeti Belgelendirmesinde bronz etiket sertifikası almaya hak kazandığını da açıkladı. Erdoğan, “Sertifikamızı takdim etmek üzere ESCA adına Denetmen Zarife Bozkurt, ziyaretimize geldi. Projemiz ve çalışmalarımız hakkında gurur verici sözler duymak, bizleri sizlerin adına son derece mutlu etti” dedi ve DTO meclis üyelerine bir müjde verdi… DTO’nun Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile ortak yürüteceği, Avrupa Birliği’nden toplam 1,2 milyon euro bütçeli FOOD CHASE Projelerinin de kabul gördüğünü ve çalışmalarına başladıklarını duyurdu. DTO Başkanı Erdoğan, “Ortak paydamız Denizli’miz için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimize, sektörlerimize ve kazandıracak yeni projelere imza atıyoruz; bu da onlardan biri. Bu aşamaya gelinceye kadar bile büyük bir emek var. Topraktan sofraya kadarki tüm süreçte gıda israfını azaltmayı hedeflediğimiz projemiz, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

SEKTÖREL YATIRIM TEŞVİKLE, 11 AYDA 2.576 YENİ İSTİHDAM SAĞLANDI

Başkan Erdoğan, konuşmasının sonunda da Denizli’ye verilen sektörel yatırım teşvik belgesinin, geçen yılın ilk 11 ayında yüzde 5,38 arttığına, toplam yatırım tutarının da yüzde 131,4 yükseldiğine de dikkat çekti; “11 ayda 21 milyar 22 milyon liralık yatırım teşvik aldık ve bu kaynakla şehrimizde 2.576 yeni istihdam sağladık” dedi.