30 Kişilik Bir Heyetle, Atina’ya Çıkarma Yaptılar
9-11 Mart tarihlerinde Yunanistan’daki Metropolitan Expo’da gerçekleştirilen Atina 9’uncu Gıda ve İçecek Fuarı Food Expo 2024’e, Denizli Ticaret Odası (DTO) 6, 12 ve 22’nci meslek komitelerinden 30 kişilik bir heyetle katıldı. DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı’nın öncülüğünde bir iş seyahatinde bulunan heyet, fuarda stant açan Türk ve Denizlili firmaları ziyaret ederek sektörleriyle ilgili istişarelerde bulundu. Heyet, temaslardan edindiği izlenimler doğrultusunda, gelecek yıllarda Denizli’den daha fazla sayıda bir katılımla fuarda yer alınması için çalışma başlatılması yönünde bir tavsiye kararı aldı.
Ziyaretçilerine kapılarını 9’uncu kez açan Atina Food Expo 2024 Gıda ve İçecek Fuarı, bu yıl 50.000 metrekare alana kurulan 1.350 stantla gerçekleştirildi. Uluslararası fuar, 17’si Türkiye’den olmak üzere 40 farklı ülkeden çok sayıda firmaya ev sahipliği yaptı. Fuara ürünlerini sergilemek üzere Denizli’den 5 firma katıldı. Stantlardaki sunumlarda, yiyecek ve içeceğin yanı sıra tarım ve ormancılık ile et, tavuk ve deniz ürünleri de vardı.
ARACI: DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, DENİZLİ’MİZ TÜM BÜYÜK FUARLARDA BULUNSUN
Türkiye’den gelen milli katılım stantlarının bulunduğu 300 metrekarelik alan ile Türk ve Denizlili firmaların temsilcilerini ziyaret eden DTO heyeti, fuar organizatörleri ile de temasa geçti; gelecek yıllarda Denizli’den fuara daha fazla katılım olması için fikir alışverişinde bulundu. Heyete başkanlık eden DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, temaslarıyla ilgili olarak “Fuarda stant açmak için talep edilecek alanın metrekare fiyatı 450 euro civarında; ancak mikro veya küçük işletmeyseniz ve şartlarınız uygunsa yaklaşık 320 euroluk devlet desteğinden faydalanarak masrafınızı düşürebiliyorsunuz. Büyük işletmeyseniz de sizden istenilen tutarın yaklaşık yüzde 49’u ilgili kurum tarafından size sunulan şartları yerine getirirseniz eğer devletimiz tarafından teşvik desteği olarak karşılanıyor. Fuarın Türkiye’deki satış işlemleri ve organizasyonu, Simexpo Uluslararası Fuarcılık tarafından yürütülüyor. Firma aynı zamanda İspanya’daki Alimentaria Barcelona 2024 Gıda ve İçecek Fuarı gibi dünyanın farklı bölgelerinde büyük organizasyonlar da yapıyor. Yetkilileriyle görüşmelerimizde, ilerleyen süreçte üyelerimize çeşitli imtiyazların sağlanmasına yönelik çalışma başlatılması için tekrar bir araya gelineceği hususunda anlaştık. 30 kişilik geniş bir heyetle firmalarımızı da ziyaret ettik. Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’ın selamlarını ilettik. Kendilerini dinledik; sektörleriyle fuar hakkındaki düşüncelerini ve odamızın faaliyetleri hakkındaki önerilerini aldık. ‘Verimli bir fuar, bereketli bir yıl olsun’ dedik. DTO yönetimi olarak Uğur Başkanımızla göreve geldiğimiz günden bu yana önceliklerimizden biri hep fuarlara katılımın ve fuar çeşitliliğinin artırılması oldu. Başkanımızın ilgi ve destekleriyle aynı doğrultuda, her geçen gün daha da artan bir çabayla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Ülkemize ve Denizli’mize değer katacak her türlü faaliyeti yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda bir fikri olan, katkı sağlamak isteyen herkese de her daim kapımız açık. Türkiye’den firmaların devlet desteklerinden de faydalanarak stant açabildiği bu fuarda, gelecek yıllarda Denizli’den daha fazla sayıda bir katılımla yer alınması için çalışma başlatılması yönünde de yönetimimiz ve meclisimiz için bir tavsiye kararı aldık” dedi.
TÜRK VE DENİZLİLİ FİRMALARIN STANTLARINI ZİYARET ETTİLER
Heyette, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal ile DTO Meclis Üyesi Öztürk Taştan ve DTO Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Nevzat Yakı da yer aldı.