BİR MARKA YARATIYORUM
07Eyl09:3013:30BİR MARKA YARATIYORUM
Etkinlik Bilgileri
İÇERİK Bir ürününüz, bir hizmetiniz var. Bunu herkesin bilmesini ve satınalmasını istiyorsunuz. Markanızı saklamak ve korumak istiyorsunuz. Hatta tutundurmak istiyorsunuz. Bu eğitimde markanızı yaratmak için gerekli tüm bilgileri alacaksınızMarka nedir ?;
Etkinlik Bilgileri
İÇERİK
Bir ürününüz, bir hizmetiniz var. Bunu herkesin bilmesini ve satınalmasını istiyorsunuz. Markanızı saklamak ve korumak istiyorsunuz. Hatta tutundurmak istiyorsunuz. Bu eğitimde markanızı yaratmak için gerekli tüm bilgileri alacaksınız
- Marka nedir ?; Marka bileşenleri nelerdir?
- Marka ne işe yarar? Neden marka olmaya çalışıyoruz?
- Marka algılaması ; İlgi çekmek, farklı ve bilinir olmak
- Marka değeri nedir? ; İnterbrand ve marka değeri
- Marka vaadi; Her marka bir söz verir
- Marka algılaması
- Türk markaları
- Markanın özü, sözü ve şekli
- Marka yönetiminde yeni trendler; duyular, duygular ve paylaşım
- ‘’Bir marka yaratıyorum’’ uygulama
KİMLER KATILMALI
İş Fikri Olanlar KOBİ’ler, Girişimciler, Üniversite Öğrencileri, Yatırımcılar, Kendi işin kurmak ve kendi ürününü üretip satmak isteyenler.
EĞİTMEN
Banu Bingöl Akın, TED Ankara Koleji’nin ardından Ankara Üniversitesi SBF İşletme Bölümü’nden mezun olmuş ve iş hayatına 1990 yılında Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ’de yatırım uzmanı olarak başlamıştır. Ankara’da kurulan Garanti Yatırım Merkezi’nde Yetkili Uzman olarak 2001 yılına kadar görev alan Akın, sermaye piyasasındaki kariyerini 2003 yılına kadar Alfa Menkul Değerler’de sürdürmüştür.
Banu, özellikle sermaye piyasası araçları olan hisse senedi ve tahvilleri, yani somut olmayan ürünleri satabilme konusunda uzmanlaşmış, hızla değişen bu piyasanın içinde hızlı karar verebilme ve zor müşterilerle baş edebilme konularında çeşitli ikna becerileri geliştirmiştir.
Görev aldığı yıllar göz önüne alındığında, 1990-2003 yıllarında hem Borsa’nın bir kavram olarak yeni gelişiyor olması hem de İMKB’nin çok genç bir kurum olması önemli unsurlardır. Banu, bu bilinmeyenlerle dolu iş ortamında sadık müşteriler yaratarak çalışmış ve Türkiye’nin ilk elektronik işlem yapan brokerlarından biri olmuştur.
1996 yılında eğitmenliğe başlayan Banu Akın, 2010 yılı sonuna kadar İzgören&Akın Eğitim Danışmanlık şirketinde eğitmen ve danışman olarak çalışmıştır. 100’ü aşkın firmaya eğitimler vermiş; finans, yayıncılık ve inşaat sektörlerinde yaptığı danışmanlık hizmetleriyle tecrübesiniartırmış ve farklı sektörleri yakından tanıma fırsatı yakalamıştır. Türkiye’nin ilk devlet destekli uzun dönemli “Dış Ticarette Ara Eleman Yetiştirme ve İstihdam” projesinde yer alan Banu, bu süreç içinde satın alma kararlarında kadın ve erkeklerin farklı tavırlarını incelemiş ve özellikle bu konuda uzmanlaşmıştır.Aynı zamanda Toplam Kalite Yönetimi, Eğiticinin Eğitimi, Satış ve Pazarlama Teknikleri, Beden Dili ve İletişim Eğitmenliği, Teknik ve Temel Analiz ve Marka Vekilliği konularında eğitimler almıştır.2005 yılında Marka Vekili olmuş, marka tescili konusunda da çalışmaya başlamıştır. Turkuvaz Marka ve Patent firması ile ortak tesciller yapmış, Marka Yönetimi ve Tutundurması konularında çeşitli şirketlere danışmanlık yapmıştır.
Banu, 2012-2017 yılları arasında Güven Hastanesi ve Güven Sağlık Grubu’nda İş ve Sistem Geliştirme Koordinatörü olarak çalıştı. Hastanenin İtibar Yönetimi, Hasta Hakları ve Eğitim Yönetimi bölümleri Akın’a bağlı bulunuyordu. Grubun dışarıya dönük yüzünün tüm çalışmalarını, reklam, tanıtım, sosyal medya ve web yönetimini ekibiyle yaptı. Ardından İnsan Kaynakları departmanının yönetimini devraldı. 2020 yılı sonuna kadar bu görevde Ünvan sadeleştirme, Kariyer Haritası oluşturma, Misyon, vizyon ve değerler ve yetkinliklerle ilgili çalışmalar yaptı. Performans sistemini revize etti ve Grading uygulamasını hazırladı. Assesment Systems aracılığıyla Uluslararası Assessor oldu. Hem kendi kurumunda hem de farklı kurumlarda çok sayıda assesment çalışması yaptı.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun, TÜSİAD’ın iş birliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile Sabancı Vakfı’nın desteğiyle şirketlerin, çalışanlarının yakın ilişkide maruz kaldıkları şiddete karşı harekete geçmelerini sağlamaya yönelik başlattığı “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi” nde Güven’i temsil ederek kurumda konuyla ilgili çalışmayı ekip arkadaşlarıyla başlattı.
Akın’ın eğitim verdiği konular arasında; Pazarlama, Satış Teknikleri, Beden Dili, İletişim Becerileri, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Müzakere Teknikleri, Marka Tutundurma, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Takım Çalışması yer almaktadır.
Akın’ın “Delik Jeton; Hayatın Kendisi Pazarlama” isminde bir de kitabı bulunmaktadır.
YÖNTEM
Program eğitmenin sunumu eşliğinde katılımcıların interaktif olarak soru-cevaplarla katımlarıyla gerçekleşecektir. Eğitim sonunda ‘Bir marka yaratıyorum’ uygulaması yaptırılacaktır.
Daha fazla göster
Zaman
(Salı) 09:30 - 13:30