TEKNİK TEKSTİLLERDE GÜNCEL TEKNOLOJİLER UYGULAMALARI KURSU

11Ara(Ara 11)09:0022(Ara 22)15:50TEKNİK TEKSTİLLERDE GÜNCEL TEKNOLOJİLER UYGULAMALARI KURSU

Etkinlik Bilgileri

Tarih: 11.12.2023 – 22.12.2023

Saat: 09.00- 15.50

Yer: Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DOSB)

AB ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı altında  Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı (IQVET-III)” kapsamında Odamızın başvuru sahibi Denizli OSB’nin eş-başvuran olduğu “Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması” isimli projemiz odamızca yürütülmektedir.

Proje ile Esnek, şeffaf, yenilikçi ve kaliteyi esas alan bir eğitim sisteminin kurulmasına katkıda bulunacak olan proje kapsamında mesleki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için yenilikçi yaklaşımların desteklenmesi, öğretmen eğitimi ve iş dünyasının temsilcileri, meslek kuruluşları, eğitim alanında çalışan STK’lar, mesleki orta öğretim kurumları arasında iş birliği mekanizmalarının oluşturulması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Odamızın yürüttüğü proje kapsamında Mesleki Eğitim Yetkinlik Gelişimi için Sektörel Merkezlerden biri Tekstil Teknolojisi alanında ilimizde, DOSB’de yer alan Teknik tekstil Merkezinde kurulmuştur

Proje kapsamında Tekstil Teknolojisi alanında ülke genelinde meslek lisesi öğretmenleri ile KOBİ çalışanlarına 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yılbaşına kadar sürecek makine başı uygulamalı eğitimler verilecektir.

Eğitimler 2 hafta süreli olacak şekilde hafta içi her gün 09.00 – 15.50 saatleri arasında yapılacaktır.

11 – 22 Aralık arası eğitime yönelik içerik aşağıda yer almaktadır:

• Tekstil Teknolojileri
  • Tekstil Laboratuvarı
  • Tekstil Teknolojisinde Enerji Verimliliği
  • Suni Elyaf ve Filament Üretimi
  • Dokuma Desinatörlüğü
  • Tekstil Boyacılığı
  • Tekstil Baskı ve Deseni
  • Tekstil Teknolojisinde Yeni Yöntemler

Planlanan eğitimler tek bir ana başlık altında aşağıdaki tarih aralıklarında verilecektir.

GRUPMODÜLBAŞLAMA TARİHİBİTİŞ TARİHİ
2Teknik Tekstillerde Güncel Teknolojiler Uygulamaları Kursu11.12.202322.12.2023
3Teknik Tekstillerde Güncel Teknolojiler Uygulamaları Kursu18.12.202329.12.2023

Yöntem:

Eğitimin hem eğitmen sunumlarıyla desteklenen teorik anlatımlarla hem de makine başı uygulamalı eğitimlerle gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Kimler Katılabilir?

KOBİ temsilcileri eğitime katılmak istedikleri tarihleri seçerek kayıt yapabilir.

Her program için ayrı kayıt alınacaktır. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Daha fazla göster