Denizli Ticaret Odası, sorunları dinlemek ve istişarelerde bulunmak için “DTO üyelerini dinliyor” adı altında üyeleriyle buluştu.
İlki 25 Ocak 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte, “Tarımsal ve Hayvancılık Faaliyetleri, Toprak ve Hayvan Mahsulleri Üretimi ve Satışı”nı kapsayan 5. Meslek Grubuna mensup üyeler, “Gıda, Yiyecek ve İçecek Maddeleri Üretimi ve Toptan Ticareti”ni kapsayan 6. Meslek Grubuna mensup üyeler, “Lokanta, Restoran, Çayocağı, Kafeterya, Büfe, Kantin, Gazino vb Yerler İşletmeciliği, Hazır Yemek, Fast Food, Pizza vb. Üretim ve Satışı”nı kapsayan 12. Meslek Grubuna mensup üyeler ve “Her Türlü Yiyecek ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti”ni kapsayan 22. Meslek Grubuna mensup üyelerle istişare yapıldı.
 “DTO üyelerini dinliyor” adı altında kendilerinin Denizli Ticaret Odasına davet edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden üyeler, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür etti.
Sorun, beklenti, görüş, öneri ve sıkıntılarının aktarılmasını fırsat verilmesinin önemli olduğunu ifade eden üyeler, Denizli Ticaret Odasının aktif hale geldiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Gıda sektöründeki denetimlerde illere göre farklılık yaşandığını söyleyen üyeler, “Bu konuda yetkililer ile görüşmelerimizde maalesef çare bulamadık. Standart ne ise her ilde onun uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca Denizli’ye has yöresel ürünlerinin tanıtım ve pazarlaması ile ilgili ciddi bir adım atılmalıdır. Yurtdışına ürün göndermede bazı problemler yaşanıyor.” dedi.
Başkan Erdoğan: “Odamız üyeleri için var”
Yönetim Kurulu üyeleri ve komite üyelerinin hazır bulunduğu buluşmada konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odasının, üyelerine hizmet için var olduğunu hissettirmek istediklerini, önceliklerinin her zaman üyeleri olduğunu vurguladı.
“Derdimizi anlatırsak çözüm bulabiliriz.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişi yapıyorduk. Ancak üyelerimizi Odamızda yani kendi evlerinde de ağırlayarak beklentilerini, görüşlerini, önerilerini ve sıkıntılarını dinledik. İlk buluşmamız gıda grubunda faaliyet gösteren üyelerimizle oldu. Bu da Odamızın evrak onaylama makamı olmadığı, üyeleri için çözüm merkezi olduğunun bir kanıtıdır.”
İstişarenin önemine de değinen Erdoğan, “Katılımcı yönetim ve istişare olmadan başarının gelmesi mümkün değildir. Üyelerimizin fikir ve önerileri bizler için çok önemlidir. Yaptığımız görüşmelerde üyelerimizin teknik konulardaki problemini anında giderdik. Bunun dışında farklı alanlardaki sıkıntılarını da ilgili mercilere ileterek, çözüm arayışına giriyoruz. Bunların takipçisi olacağız.” diye konuştu.
Erdoğan, diğer meslek gruplarıyla iki ayda bir buluşmaya devam edeceklerini sözlerine son verdi.