Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, üye ziyaretlerine devam ediyor. Bu kez tekstil tasarım ürünleri ve Ar-Ge yatırımlarıyla dikkat çeken firmaları ziyaret eden Başkan Erdoğan, “Ar-Ge yatırımları, ülkemizin önünü açacaktır. Farklı ve kaliteli ürünler üretmeniz dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz.” dedi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde ilk olarak Tan Tekstil’e gidilerek, firma sahipleri İbrahim Tan ve Serkan Tan ile görüşüldü.

Üretimleri ve Türkiye’de kurulan 10. Ar-Ge merkezi olma özelliği taşıyan merkezleri hakkında bilgi aktaran Serkan Tan, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet, daha sonra Aslı Tekstil’e geçerek firma sahipleri Selim Kasapoğlu ve Aslı Çaputçu ile görüştü. Türkiye’nin 9. Ar-Ge merkezini kurduklarını söyleyen Kasapoğlu, “Denizli Ticaret Odası Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini firmamızda görmek bizleri memnun etti, teşekkür ediyoruz. Devletin sağlamış olduğu desteklerle Ar-Ge merkezimizi kurduk. Bizler bu tür merkezlerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Heyet, son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, 2012-2015 yılları arasında yüzde 978 büyüyerek Türkiye’nin 100 firması arasından ilk 10’da yer alan Promoda Tekstil’i ziyaret etti. Burada Türker Kavaklıoğlu ve Ömer Özen, ortak olarak yürüttükleri firmaları ve büyümeleri ile ilgili bilgiler verdi. Beş uluslararası şirket tarafından denetlendiklerini aktaran Kavaklıoğlu ve Özen, ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Ziyaretlerde konuşan Başkan Uğur Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası, üyeleri sayesinde güçlüdür.” vurgusu yaptı. Göreve geldikleri günden bu yana işletme sahiplerini yerinde ziyaret ettiklerini, geçtiğimiz günlerde ise “DTO üyelerini dinliyor” adı altında esnaf buluşmaları tertip ettiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, amaçlarının üyelerin istek, öneri ve varsa sorunlarını tespit ederek, çözüme kavuşturmak olduğunu belirtti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi içinde üretim ve ihracatın yoğun bir şekilde yapıldığını hatırlatan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, göstermiş olduğunuz ticari performansı gözlemliyoruz. Devletimizin çok önemli Ar-Ge ve tasarım teşvikleri var. Sizlerin de bunları gerektiği gibi kullandığınızı gördük. Tasarım, Ar-Ge yatırımları, nitelikli üretim ve katma değerli ürünlerin üreterek, Türkiye’nin büyümesine daha fazla katkı sağlarız. Biz geleceğin Ar-Ge yatırımlarında olduğunun farkındayız. Bu sebeple de sizlerle gurur duyuyoruz, sizin gibi firmalarımız ilimizin ve ülkemizin önünü açacaktır. Farklı ve kaliteli ürünler üretmeniz dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz.” dedi.