Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Ulusal Yeterlilik Bilgilendirme Semineri, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Salona sığmayan katılımcılar, semineri dışarıda kurulan ekrandan takip etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanları Abdullah Özdemir ve Yasin Tecimen tarafından verilen seminer öncesinde, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan bir konuşma yaptı.

“SİZLER DTO’NUN VARLIK NEDENİSİNİZ”

Yoğun katılım olması dolayısıyla teşekkür eden Başkan Uğur Erdoğan, “Sizler bizim varlık nedenimizsin. Bu kapsamda üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ederek istişareler yapıyoruz. Üyelerimize yön vermek amacıyla yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım sağlıyoruz. Elimizi çantamıza alıp ülke ülke dolaşarak işbirliklerimizi geliştirme amacındayız. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığımız ile birlikte hareket ederek, hedef olarak belirlediğimiz ülkelerde ticari faaliyetlerimizi arttırmak istiyoruz” dedi.

“DTO EĞİTİM KURUMU GİBİ ÇALIŞIYOR”

“Denizli Ticaret Odası’nı adeta bir eğitim kurumu gibi çalıştırıyoruz” diyen DTO Başkanı Erdoğan, “Odamız tarafından 2 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdi. Odamızın en üst katını bir atölyeye dönüştürdük. Burada tekstil sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığını gidermeyi amaçlıyoruz. Burada 6 ay süreli Tekstil Moda Desen Tasarım Kursu düzenliyoruz. 6 aylık yoğun bir eğitimin ardından tekstil sektörüne yetişmiş 30 eleman kazandıracağız. Denizli Ticaret Odası olarak ihracatçımıza kılavuz olmak, yol göstermek için de bir proje hazırladık. GEKA ile ortak yürüteceğimiz bu proje kapsamında Afrika kıtasının önemli ülkeleri Fas, Cezayir ve Tunus’la ticaret yapacak olan işadamlarımıza eğitim verecek, yol göstereceğiz” diye konuştu.

DTO olarak işletmelerin nefes kredisinden faydalanmaları için de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini belirten Erdoğan, 9 Şubat Perşembe günü Eximbank Genel Müdürü ve Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü’nün Denizli’ye geleceğini hatırlattı. Erdoğan, “Her iki genel müdürümüz, işletmelerimizin sahipleri ve finans birimlerinin yöneticileriyle bir araya gelecekler.  İşletmelerimizin kredilere daha kolay ulaşmalarını sağlamak adına yapılan yasal düzenlemeleri ve hükümetimizin getirdiği kolaylıkları anlatacaklar. Ben buradan işletmelerimize bu önemli buluşmaya katılmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

DTO ÜYELERİ SALONA SIĞMADI

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanı Abdullah Özdemir ve Uzman Yardımcısı Yasin Tecimen, mesleki yeterlilik ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yoğun katılım nedeniyle konferans salonuna sığmayan DTO üyelerinin bir bölümü de semineri, salonun dışına kurulan ekrandan takip etti.