Denizli Ticaret Odası (DTO), 38 kişilik heyet ile Dubai’de düzenlenen Gulfood’a çıkarma yaptı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Dubai’nin önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerek, Denizlili firmaları Dubai ile ticaret yapmaya davet etti.

26 Şubat-2 Mart 2017 tarihleri arasında bu yıl 22.si düzenlenen Gulfood’da, Türkiye’nin ve Denizli’nin önemli markaları stand açtı. Üyelerini yalnız bırakmamak ve ticari işbirliklerini arttırmak amacıyla Dubai’ye giden DTO heyeti, fuar ziyareti ve ticari temaslar gerçekleştirdi.

İlk olarak Denizli’den fuara katılan 8 katılımcının bulunduğu Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) Denizli standını ziyaret eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve beraberindeki heyet, firmaların temsilcileriyle sohbet ederek fuar hakkında bilgi aldı. Denizlili katılımcıların ardından beraberindeki heyetle birlikte fuar alanını gezen Erdoğan, yalnız Türk firmaları değil farklı ülkelerin de gıda üreticileri ile sohbet etti.

ERDOĞAN: DUBAİ, BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR PAZARDIR

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Uğur Erdoğan, 166 ülkeden toplam 5 bin firmanın katıldığı Gulfood’un önemine dikkat çekti. Fuarda yiyecek ve içecek sektöründeki alıcı, satıcı ve pazarlamacıların bir araya geldiğini söyleyen Başkan Erdoğan, “Fuarın, profesyonelce hazırlanmış olduğunu gördük. Ürün kalitesi ve ürün özellikleri ile tüm katılımcıların belli standartların üzerinde olduğunu gözlemledik. Denizlili firmalarımızın da üst düzey firmalarla yarış halde görmek bizleri onurlandırmıştır.” dedi.

Denizlili işadamlarına Dubai ile ticaret yapmaları çağrısında bulunan Başkan Erdoğan, “Dubai, ithal ettiği ürünleri Hindistan, İran, Irak, Lübnan gibi ülkelere ihraç etmektedir. Dolayısıyla Dubai, bu yönüyle büyük ve önemli bir pazardır. Denizli Ticaret Odası olarak bu fuara gelecek yıllarda daha yoğun katılım sağlama hedefindeyiz. Bu kapsamda sadece tanıtım broşürleri ile değil standlarımızda ürünlerimizin çeşitliliğimizi ortaya koymalı ve Dubai’ye bir sonraki fuarda daha farklı gelmeliyiz. Çünkü burası gıda ticaretinin merkezi konumundadır” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana “Elimize çantamızı alıp ülke ülke gezerek Denizli’nin kalkınması için uğraşacağız” sözünün arkasında durduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Ülkemizin ve şehrimizin kalkınması, ihracat, üretim ve refah seviyesinin artması için fuar ve ikili iş görüşmelerinin içinde olmaya devam edeceğiz. Orta Asya, Balkanlar, Afrika ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerini hedef pazar olarak belirledik, buralara yakın zamanda ticari işbirliğimizi arttıracak iş gezileri düzenleyeceğiz. Ayrıca Denizli Ticaret Odası olarak nerede bir fuar varsa, heyet halinde giderek analiz yapacağız.”