Denizli Ticaret Odasında girişimcilik eğitimini tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin girişimci ordusuna 60 nefer daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdoğan, İŞKUR ile imzalanacak protokol sonucu 2017 yılı girişimci hedefini 1000’den 2000’e çıkardıklarını da ifade etti.

Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na katılan 60 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Dr. Celal Hatipoğlu ve KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı.

Başkan Uğur Erdoğan, yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitimlerine katılmak için yılbaşından bu yana 3 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde İŞKUR ile imzalayacağımız protokol ile girişimcilik eğitimlerine hız vereceğiz. Yıl sonuna kadar bin kişiyi sertifika sahibi yapmayı planlıyorduk. İŞKUR ile yapacağımız işbirliği ile bu sayı 2 bine çıkmış olacak. Böylelikle talebin büyük bir bölümünü karşılamış olacağız. Yıl sonuna kadar 2 bin kişinin sertifika alması Denizli için önemli bir rakamdır. Bu kardeşlerimizden sadece yüzde 20’si işyeri açsa ve yanlarında 3’er kişiye iş verse, kendileriyle birlikte 1600 kişinin istihdam edilmesi demek. Bu işletmelerin birlikte çalışacakları sektörlere getireceği fayda da göz önüne alındığında karşımıza müthiş bir rakam çıkıyor.” dedi.

Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak ekonominin çarklarının hızlandırılması, yeni istihdam kapıları açılması noktasında çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Sertifika alan kardeşlerimize başarı diliyor, bundan sonraki süreçte de yanlarında olmayı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

KILINÇ: DTO 6 AYDIR SEFERBERLİK HALİNDE

KOSGEB Müdürü Kılınç ise yaptığı konuşmada, Denizli Ticaret Odasının son 6 aydır girişimcilik eğitimlerine hız vererek seferberlik halinde olduğunu dile getirerek, “Denizli Ticaret Odasının açtığı kurslar sayesinde yeni firma sahipleri ortaya çıkıyor. Her işletme demek, Denizli’ye katkı demektir. Kursu tamamlayanlar artık iş arayan konumundan çıkıp işveren oluyor. Böylece devletimizin başlatmış olduğu istihdam seferberliğine de katkı sağlanıyor.” diye konuştu.

“KOSBEG olarak girişimcilerimizin yanınızdayız.” diyen Kılınç, KOSGEB’in sadece girişimcilere değil, işletme kurulduktan sonra çeşitli destekleri olduğunu, bu desteklerden işletme sahiplerine faydalandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÇETİN ÇİFTİ BEBEKLERİ İLE BELGE ALDI

Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Uğur Erdoğan, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Dr. Celal Hatipoğlu ve KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç tarafından 60 girişimci adayına sertifikaları verildi. Kursiyerlerden Erdal-Derya Çetin çiftinin, sertifikalarını bebekleri ile birlikte alması dikkat çekti.

Tören sonrasında Başkan Erdoğan, girişimci adayları ile iş fikirleri ile projeleri üzerinde konuştu.