Erdoğan: Sigortacılık bir katalizördür

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Sigortacılık Haftası kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sigortanın yaşamın her alanında var olduğunu belirterek, “Ben sigortacılık mesleğini, yolu aydınlatan ışık, güven ve hız katan bir katalizör olarak görüyorum.” dedi.

Denizli Ticaret Odasında, Denizli Sigorta Acenteleri (DESAD) tarafından Sigortacılık Haftası kapsamında “Sigorta Acentelerinin Geleceği” konulu bir bölge toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi’yi makamında ağırladı. Sigortacılık üzerine yapılan istişare sonrasında Başkan Erdoğan, Genç ve Büyükçelebi’ye Denizli anısına gümüş horoz heykeli takdim etti.

Sigorta Acenteleri biraya geldi

Daha sonra Sigorta Acenteleri Bölge Toplantısına geçildi. DESAD Başkanı Adnan Çelik’in açılış konuşması sonrasında mikrofona gelen Başkan Erdoğan, sigortacılığın önemine dikkat çekti. Erdoğan, “Ben sigortacılık mesleğini, yaşamın her alanında yolu aydınlatan ışık, güven ve hız katan bir katalizör olarak görüyorum. Riski azaltarak, ekonomik çarkın dönmesini sağlayan da aslında sigorta sektörüdür. Bu anlamda sigorta ekonomik alanda önemli bir teşvik unsurudur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi katılımcıların sorularını yanıtladı.