Denizli ve ilçelerindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı oda ve borsaların Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın organizasyonunda, Acıpayam Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden TOBB Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Üyelerimizden gelen talep, beklenti ve istekler ile faaliyetlerimizi değerlendirdik. Toplantımız ve aldığımız kararlar hayırlara vesile olsun. İlçelerimizdeki odalarımızın yönetim kurulu başkanları ve üyeleri ile bizleri buluşturan Acıpayam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Sürücüoğlu’na, ev sahipliğindeki nezaketinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Acıpayam Ticaret Odası Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki TOBB’a bağlı oda ve borsaların Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı’na, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Borsası Meclis Başkanı İbrahim Yayan, Acıpayam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Acıpayam Ticaret Odası Meclis Başkanı Hakan Bıyıklı, Babadağ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karakurt, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saffet İnamlık, Tavas Ticaret Odası Meclis Başkanı Raşit Gülcü  ile Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara ve oda ve borsaların yönetim kurulları ile meclis başkan yardımcıları, üyeleri ve genel sekreterlerinden oluşan çok sayıda yönetici katıldı.

OTURUMA, TOBB GİK ÜYESİ ERDOĞAN BAŞKANLIK ETTİ

TOBB Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yönettiği toplantıda, ekonomi ve ticaretteki güncel gelişmeler ile oda ve borsaların üyelerinden yönetim kurullarına aktarılan talep, beklenti ve istekler dile getirildi. Birlikte yürütülen ve yapılabilecek faaliyetlerin koordinasyonu ele alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “İHRACATLA DÜNYAYA AÇILMASI, DENİZLİ İÇİN BÜYÜK KAZANÇTIR”

Ev sahibi Acıpayam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sürücüoğlu’nun karşılama konuşmasıyla başlayan toplantı, oturum başkanı Uğur Erdoğan’ın dünya, Türkiye ve Denizli ekonomisini ele aldığı değerlendirmenin de içinde yer aldığı gündem konuşmasıyla devam etti. Başkan Erdoğan, “Denizli’miz, ihracata dayalı üretim yapısı ve ihracatçı firmalarımız sayesinde, içinde bulunduğumuz durumun etkisini, en aza indirebilmiştir. Bu süreçte, Denizli’deki odalar ve borsalar olarak bizler de, Denizli’mizin ticari hayatına katkı sağlayacak her türlü girişimde bulunuyoruz. Odalar ve borsalar olarak bizler, gücümüzün elverdiğince, TOBB’un öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi’nde, kaynaklarımızın tamamını üyelerimizin kullanımına sunduk. Bu arada, TOBB’un öncülüğünde yürütülen Enflasyonla Topyekûn Mücadelede En Az %10 İndirim Kampanyası’na toplu halde katıldık. Kampanyaya sadece Denizli merkezinde 12 günde 119 firma başvurdu. Yine bu tür girişimlerimizden biri niteliğindeki son faaliyetimiz de büyük ilgi gördü. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Dr. Christian Berger, 22-23 Ekim’de beraberinde ülkemizde görev yapan AB ülkelerinin büyükelçilerinden oluşan kalabalık bir heyetle, bizleri ziyaret etti. Bu büyük buluşmanın ilk damlası, 5 Milyon Euro’luk hibe oldu. DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, AB fonlarından faydalandırılması için onaylandı. İnanıyorum ki, bu türde temasların artırılması durumunda, bu ve benzeri kaynak ve kazançların devamı da gelecektir. 17 büyükelçinin yer aldığı AB Heyeti ve iş alemi mensuplarımızın da katılımıyla, Denizli Ticaret Odamızda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, konuklarımızı Denizli’miz ve AB ülkeleriyle ilişkilerimizdeki beklentilerimiz hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirdik.” dedi.

SÜRÜCÜOĞLU: “BİZİ, ÇOK MUTLU ETTİNİZ”

Toplantının sonunda Acıpayam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, başta TOBB GİK Üyesi, TOBB Ticaret Odaları Konseyi Üyesi, TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili olmak üzere davetlerine icabet eden konuklarına tek tek teşekkür etti. Sürücüoğlu, “Denizli’ye ve hemşehrilerine hizmet etmeyi görev edinmiş birbirinden değerli isimleri, kalabalık bir heyet halinde ilçemizde ve odamızda görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Teşekkür ederiz.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN EV SAHİBİ SÜRÜCÜOĞLU’NA HEDİYE

DTO Başkanı Erdoğan da, toplantının sonunda Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Sürücüoğlu’na ev sahipliği ve nezaketinden dolayı, günün anısına bir hediye vererek teşekkür etti.