İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen yazılarına istinaden;

“Bilindiği üzere; Dijital Tarım Pazarı Portalının (DİTAP) Iansmanı; Bakanlığımız ev sahipliğinde; Sayın Bakanımız, Hazine Bakanı, Maliye ve Ticaret Bakanı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın katılımları ile 29 Nisan 2020 tarihinde yapılmıştır.

DİTAP portalında Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticiler ile Ticaret Bakanlığı MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) ve ESBİS (Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi) sitemlerine kayıtlı olan alıcılar tarafından talebe konu tarımsal ürün için sözleşmeli tarım yöntemleri ile alıcı ve satıcılara birçok avantaj sağlayacaktır.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticiler hasat ettiği veya yakın zamanda edeceği ürününü doğrudan satış yöntemi ile online olarak hem bölgesindeki hem de tüm Türkiye bazında sistemde kayıtlı olan birçok alıcıya ulaşarak ürününü değerinde satabilmesi için avantaj sağlayacaktır.

Dijital Tarım Pazarı portalına erişim www.dijitaltarimpazari.gov.tr veya www.ditap.gov.tr adresleri ile sağlanmakta olup; kayıt olmak isteyen alıcı ve satıcılar e-devlet şifrelerini kullanarak kayıt yaptırabilirler.”

Üyelerimizin bilgisine sunulur.