Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen yazıda;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 28.10.2020 tarihli ve E.96413503-330.99-2462460 sayılı yazıda; 2020 Erişilebilirlik Yılı kapsamında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde erişilebilirlik alanında çalışmaları olan gerçek kişiler, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu ve özel hukuk tüzel kişilerinin; engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımına ve kamu hizmetlerinden yararlanmalarına katkı sağlayan proje, uygulama ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak, ayrıca erişilebilirlik alanında yapılabilecek çalışmaları teşvik etmek amacıyla “Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler, Erişilebilir Dijital Uygulamalar, Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları, Erişilebilir Üniversiteler, Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri, Erişilebilir İşyerleri, Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri, Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Çalışmalar ve Projeler, Erişilebilir Medya İçeriği” kategorilerinde “Erişilebilirlik Ödülleri” verileceği bilgisi verilmektedir. .. Yazıda devamla Erişilebilirlik Ödülleri için gerçek kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile ekiplerin 20 Kasım 2020 tarihine kadar https://erisilebilirlik.ailevecalisma.gov.tr/ adresinde yer alan online başvuru formunu doldurarak müracaat edebilecekleri ifade edilmiştir.